Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.4°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.8°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C19.9°C
3 BF 52%
Αγρότες / Μπήκαν στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας - «Τα μπλόκα θα γίνουν πιο σκληρά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρότες / Μπήκαν στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας - «Τα μπλόκα θα γίνουν πιο σκληρά»

onlarissa.gr

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες πραγματοποιώντας συμβολικές δράσεις λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είχαν αποφασίσει ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, αγρότες από τον κόμβο Πλατυκάμπου έφτασαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λάρισας και στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία όπου θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου,

«Τα αιτήματά μας είναι ακόμη αναπάντητα. Θέλουμε να μείνουμε στην αγροτιά αλλά η κυβέρνηση δεν μας βοηθά. Περιμένουμε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να είναι θετική, διαφορικά θα αλλάξουμε τρόπο διαμαρτυρίας. Αν τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά, τα μπλόκα θα γίνουν πιο σκληρά» τόνισε ο αγρότης Στάθης Σιδηρόπουλος όπως μεταδίδει το onlarissa.gr.

Από πλευράς του ο αγρότης Κυριάκος Τσικριτσής από το Δήμο Τυρνάβου υπογράμμισε «είχαμε παγετούς, χαλαζοπτώσεις και περονόσπορο στα αμπέλια, ο οποίος δεν αποζημιώνεται από το κράτος. Να λυθούν στο ακέραιο όλα τα προβλήματά μας, να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο και χαμηλή τιμή στην κιλοβατώρα για το ρεύμα μας. Επίσης ζητάμε 100% αποζημίωση σε όλα τα πλημμυρόπληκτα χωράφια».

«Η θέση των τρακτέρ δεν είναι εδώ, είναι στα χωράφια. Για όσο, όμως, έχουμε δύο μέτρα νερό στη γη μας και δε μπορούμε να την καλλιεργήσουμε, θα βγαίνουμε στους δρόμους να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλάνης από την Αμυγδαλή Αγιάς, παρακάρλιος αγρότης.

Παράλληλα, αγροκτηνοτρόφοι από το μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 προχώρησαν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Είκοσι περίπου τρακτέρ έφτασαν από το μπλόκο στην πλατεία ενώ οι αγροκτηνοτροφοι σε μια συμβολική κίνηση πέταξαν άχυρα και έχυσαν γάλα, κάνοντας λόγο σύμφωνα με την ΕΡΤ για «ό,τι απέμεινε από τον κάμπο που πλημμύρισε».

Στη Δυτική Μακεδονία οι αγρότες έκλεισαν για τέσσερις ώρες το τελωνείο προς και από τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ομάδες έκαναν μπλόκο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Επιπλέον, σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Μαλγάρων για μία περίπου ώρα προχώρησαν οι αγρότες πεζή, οι οποίοι δεν σταματούν τις δράσεις τους αναφορικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Είχε προηγηθεί στις 6 το απόγευμα προσπάθεια των αγροτών να αποκλείσουν την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό με κλούβα των ΜΑΤ στον κόμβο της αερογέφυρας στα Νέα Μάλγαρα και απέτρεψαν τον μπλόκο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thesstoday.gr ακολούθησαν διαπραγματεύσεις και τελικά οι αγρότες μετά τις 7 απέκλεισαν για λίγη ώρα το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη μπαίνοντας σε αυτό με τα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη στις 12:00 οι αγρότες αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ίδιοι διαμηνύουν ότι «περιμένουμε να ακούσουμε ουσιαστικές και έμπρακτες απαντήσεις  από την κυβέρνηση» διαφορετικά οι ίδιοι τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επιπλέον την Παρασκευή αποφασίστηκαν οι 15 εκπρόσωποι των αγροτών που θα μετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέλη είναι έξι από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένα από την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες διεκδικούν αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα και αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα στο κάδρο έβαλαν και τους κτηνοτρόφους με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Οι ίδιοι εξήγησαν πως θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τις ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία να καλύπτεται το κόστος παραγωγής τους αλλά και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL