Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
ΕΣΥ / Φουντώνουν πάλι τα ράντζα, οδύσσεια για ένα χειρουργείο (φωτογραφίες)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΥ / Φουντώνουν πάλι τα ράντζα, οδύσσεια για ένα χειρουργείο (φωτογραφίες)

Ράντζο σε νοσοκομείο

Μαρτύριο δίχως τέλος μοιάζει η κατάσταση στο ΕΣΥ, με τα ράντζα να μην εξαφανίζονται από τις εφημερίες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες σήμερα από το Αττικόν, όπου μετά την εφημερία είχαν αναπτυχθεί 60 ράντζα. Προσήλθαν στην εφημερεία 1.102 ασθενείς και εισήχθησαν 210 ασθενείς. Η ταλαιπωρία για τους πολίτες για την εξέταση ήταν τεράστια, καθώς η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνούσε τις 7 ώρες.

ραντζα 1

Αυτό δείχνει και την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Όταν ενα πρόβλημα στη δημόσια υγεία το εξαφανίζεις με συγκυριακό και επικοινωνιακό τρόπο είναι βέβαιον ότι θα το  ξαναβρείς μπροστά σου. Αυτό συμβαίνει τώρα με τα ράντζα» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ραντζα 2

Παράλληλα, το «Γ. Γεννηματάς» βρίσκεται στη δεύτερη ημέρα μετά την εφημερεία και ακόμη έχει 20 ράντζα. Χθες, αμέσως μετά την εφημερεία είχε περίπου 50 ράντζα.

Τεράστια περιπέτεια για ένα χειρουργείο

Στο «Αττικόν» λειτουργούν οι 7 εκ των 14 χειρουργικών αιθουσών λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών. Από το 2016 είναι εγγεγραμένοι ασθενείς στη λίστα χειρουργείων που κανείς δεν τους έχει ρωτήσει αν συνεχίζουν να περιμένουν.

ραντα 3

Δεν επικαιροποιούνται οι λίστες, δεν αναρτώνται στη διαύγεια ως ωφείλουν τα νοσοκομεία. Νοσηλευόμενοι ασθενείς έκτακτα περιστατικά μπορεί να περιμένουν ένα μήνα να χειρουργηθούν. Μένουν νηστικοί, κάνουν  την προετοιμασία για χειρουργείο, αναβάλλεται  το χειρουργείο λόγω μη διαθέσιμης χειρουργικής αίθουσας και πάλι από την αρχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν καρκινοπαθείς που περιμένουν εξι μήνες να χειρουργηθούν και ασθενείς  με τακτικό χειρουργείο περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL