Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Κώστας Φραγκούλης / Βαρύ πένθος για τον 16χρονο Ρομά – Με κομβόι η σορός του στον οικισμό Αγία Σοφία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Φραγκούλης / Βαρύ πένθος για τον 16χρονο Ρομά – Με κομβόι η σορός του στον οικισμό Αγία Σοφία

16χρονος Κώστας Φραγκούλης Ρομά κονβόι
(Screenshot)

Σύμφωνα με τις παραδόσεις των Ρομά, εκατοντάδες άνθρωποι συνόδευσαν πεζή και με αυτοκίνητα που κόρναραν στο σπίτι του, στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη, τη σορό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που πέθανε από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και αβάσταχτο το πένθος για τον 16χρονο, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες Τρίτη (13/12) στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου ύστερα από πολυήμερη μάχη. Συγγενείς και φίλοι με σκυμμένα τα κεφάλια και δάκρυα στα μάτια ακολουθούσαν την πομπή, ενώ από μεγάφωνα έπαιζαν λαϊκά τραγούδια.

Η σορός του Κώστα θα παραμείνει για 24 ώρες στο σπίτι της οικογένειας, όπου θα δέχονται συλλυπητήρια. Αύριο Πέμπτη το πρωί θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, στα κοιμητήρια Ευόσμου.

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, από την κοινότητα των Ρομά, οργανώσεις, αλλά και απλούς πολίτες, σε συνέχεια των χθεσινών πορειών διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κατά τις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια και πολυάριθμες προσαγωγές.

Μετά το θάνατο του Κώστα Φραγκούλη αναμένεται να αλλάξει η δικογραφία κατά του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που τον πυροβόλησε και να του ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, αυτή την φορά για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σε αυτή την περίπτωση, ο άνδρας της ΔΙΑΣ θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή.

Ο αστυνομικός παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το αν επιβάλλεται να παραμείνει προφυλακισμένος. Η διαφωνία αυτή αναμένεται να επιλυθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL