Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Κώστας Φραγκούλης / Σε συναγερμό η Θεσσαλονίκη για τη νέα συγκέντρωση στα Δικαστήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Φραγκούλης / Σε συναγερμό η Θεσσαλονίκη για τη νέα συγκέντρωση στα Δικαστήρια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΡΟΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, από την κοινότητα των Ρομά, οργανώσεις, αλλά και απλούς πολίτες. Η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των χθεσινών πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, κατά τις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια και πολυάριθμες προσαγωγές.

Ο θάνατος του Κώστα Φραγκούλη μετά από ημέρες στην εντατική του Ιπποκράτειου, εκ των πραγμάτων θα επιφέρει αλλαγή στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Αναμένεται να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, αυτή την φορά για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σε αυτή την περίπτωση, ο άνδρας της ΔΙΑΣ θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το αν επιβάλλεται να παραμείνει προφυλακισμένος. Η διαφωνία αυτή αναμένεται να επιλυθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία έχει εφαρμόσει από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Έχει απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τις 06.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα, στο τμήμα της 26ης Οκτωβρίου από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου.

Όλα τα αστυνομικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, μετά από γραπτή εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Σκούμα. Το ίδιο ισχύει και για πολλά αστυνομικά τμήματα σε περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς ή καταυλισμούς Ρομά.

Την Πέμπτη η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη

Οι συγγενείς και οι οικείοι του 16χρονου θα συνοδεύσουν αύριο στην τελευταία του κατοικία τον ανήλικο που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά.

Η σορός του αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στην οικογένειά του. Προηγήθηκε την Τετάρτη η μεταφορά στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL