Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
ΕΡΤ / Απέναντι στη διοίκηση με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Απέναντι στη διοίκηση με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι

Γιάννης Δάρας
Ο Γιάννης Δάρας (573 ψήφοι) θα διεκδικήσει με τον Στέλιο Νικητόπουλο (394 ψήφοι) τη θέση του δημοσιογράφου - εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Σε δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι εκπρόσωποι των εργαζομένων για το Δ.Σ. της ΕΡΤ, καθώς κανείς δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία. Σε δύο εβδομάδες περίπου, οι πλειοψηφήσαντες στο ψηφοδέλτιο των δημοσιογράφων Γιάννης Δάρρας (573 ψήφοι) και Στέλιος Νικητόπουλος (394 ψήφοι) θα διεκδικήσουν τη θέση του δημοσιογράφου- εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ από την πλευρά του υπόλοιπου προσωπικού (τεχνικοί, διοικητικοί) τη θέση θα διεκδικήσουν ο Αλέξανδρος Νταλαπέρας (348 ψήφοι) και ο Μανώλης Παπανικήτας (341 ψήφοι).

Ο αποκλεισμός των «εκλεκτών της διοίκησης», ιδίως στο ψηφοδέλτιο των δημοσιογράφων, όπου πλειοψήφησαν οι δύο υποψήφιοι που σκιαγραφούνται στην ευρύτερη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, αντιστάθηκαν στο «μαύρο» των Σαμαρά - Βενιζέλου και δεν ευνοήθηκαν από την παρούσα διοίκηση, αποτελεί πλήγμα για τα πεπραγμένα των Ζούλα - Γαμπρίτσου.

Σε μια ΕΡΤ που καταγράφει δεκάδες περιστατικά λογοκρισίας και κομμένων ρεπορτάζ, αιχμάλωτη του κυβερνητικού εναγκαλισμού, όπως αναφέρεται σε όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εκθέσεις για την ελευθερία και την πολυφωνία στα ΜΜΕ, σε αυτή τη ΕΡΤ οι εργαζόμενοι εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους. Μαζί με τις ανησυχίες και τους φόβους τους: οι υποψήφιοι που στέκονται απέναντι στη Διοίκηση και ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο λαμβάνουν τη συντριπτική πλειονότητα των ψήφων.

Την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια του προσωπικού της ΕΡΤ, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, δείχνει και η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία: σε σύνολο 2.054 με δικαίωμα ψήφου, το άσκησαν περισσότεροι από 1.545, ποσοστό που ξεπερνάει το 76%. Η συμμετοχή ήταν τόσο ανέλπιστα μεγάλη που... φράκαραν οι κάλπες από τα ψηφοδέλτια και τελευταία ώρα αγοράστηκαν επιπλέον κάλπες. Η καταμέτρηση των σταυρών συνεχιζόταν ώς αργά χθες το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL