Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.0°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.2°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
19.0°C23.2°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C24.3°C
1 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
Αττική Οδός / Πώς φτάσαμε στον απίστευτο χάος - Οι τεράστιες ευθύνες της τροχαίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττική Οδός / Πώς φτάσαμε στον απίστευτο χάος - Οι τεράστιες ευθύνες της τροχαίας

Αττική οδός χιόνια
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Οργή επικρατεί στους οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, πολλοί από τους οποίους για περισσότερες από 7 ώρες, καθώς τα ερωτήματα παραμένουν σε σχέση με το ποιος έχει την ευθύνη για όσα πολύ δύσκολα περνούν από το πρωί, εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και της σφοδρής χιονόπτωσης.

Παράλληλα, το μπαλάκι των ευθυνών συνεχίζει μεταξύ κυβέρνησης, Αττικής Οδού και Περιφέρειας Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκε ατύχημα στην Αττική Οδό στο οποίο εμπλέκονταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ένα βυτιοφόρο και ένα φορτηγό το οποίο μετέφερε ξυλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματα που κινούνταν στην Αττική Οδό. Ωστόσο η σφοδρή χιονόπτωση δυσκόλεψε πολύ τις συνθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές εκατοντάδων ακινητοποιημένων αυτοκινήτων και τα οχήματα που έσπευσαν να μετακινήσουν τα τρία εμπλεκόμενα στο τροχαίο οχήματα να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο σημείο λόγω των πολλών αυτοκινήτων.

Μετά το μποτιλιάρισμα δεν υπήρχε η δυνατότητα να απομακρυνθούν οι νταλίκες και η ευθύνη βαραίνει την τροχαία που επέτρεψε τη διέλευσή του μία ημέρα σαν και τη σημερινή, για την οποία ήταν γνωστό εδώ και περίπου μία εβδομάδα ότι αναμένονταν σφοδρές χιονοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα παραμένει.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης έριξε τις ευθύνες στη διαχειρίστρια εταιρία του αυτοκινητόδρομου λέγοντας ότι «δυστυχώς η Αττική Οδός δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο παρά τις υποσχέσεις. Θα πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες».

Ανάλογη θέση, ενάντια στην Αττική Οδό, έλαβε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, η Αττική Οδός με ανακοίνωσή της έριξε τις ευθύνες στους οδηγούς κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπειρίας και μηχανικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο για το θέμα της Αττικής οδού διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ενημέρωσε ότι θα βγει ο στρατός για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς.

Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι οι άνθρωποι παραμένουν στα αυτοκίνητά τους τα καύσιμα των αυτοκινήτων τελειώνουν και ο παγετός ολοένα και αυξάνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL