Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Θεσσαλονίκη / Υπεύθυνη δήλωση φτώχειας για κολατσιό στα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Υπεύθυνη δήλωση φτώχειας για κολατσιό στα σχολεία

Μαθητές κολατσιό σχολείο
Μαθητές τρώνε το κολατσιό τους (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από γονείς να υπογράψουν ντροπιαστική δήλωση ότι δε μπορούν να προσφέρουν κολατσιό στα παιδιά τους!

Συγκεκριμένα, ο δήμος με ανακοίνωση-ενημέρωση-υπεύθυνη δήλωση που συνέταξε, ζητάει από τους γονείς των δημοτικών σχολείων αρμοδιότητάς του οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές  δυσκολίες» να δηλώσουν ότι «επιθυμούν να λαμβάνουν κολατσιό από το πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό κολατσιό στο παιδί τους».

Η κατάπτυση δήλωση φτώχειας

Μετά τον σάλο, ο δήμος αναγκάστηκε να προβεί σε ανάκληση και διόρθωση του κειμένου της υπεύθυνης δήλωσης. Το ζήτημα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο «ντροπιαστικό».

Από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου μιλώντας Στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» ανέφερε  πρόκειται για απαράδεκτη διάκριση καθώς παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και χωρίζει τα παιδιά σε «φτωχά» και μη.

Η πρώην υπουργός αναπληρωτής Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιέκοψε κατά 400 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ ουσιαστικά είχε συρρικνώσει σημαντικά τα 400.000 και πλέον ημερήσια γεύματα μαθητών που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL