Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική της Πάτρας, οι οποίοι παραμένουν υπό προσωρινή κράτηση.
Ειδικότερα ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων που βρέθηκαν σήμερα Δευτέρα (24/7) ενώπιον του Εισαγγελέα, θα συνεχίσουν να κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι τραυματίες και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το pelop.gr.
Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.
Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του άρθρου 286 (γ) του Ποινικού Κώδικα, περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι «εκτελούσαν εργασίες και την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν, κατέρρευσε η γέφυρα».
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 14.
Υπενθυμίζεται ότι ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο από την κατασκευαστική εταιρεία όσο και από την κυβέρνηση έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά την πρωτοφανή κατάρρευση γέφυρας.
