Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.2°C30.7°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C27.8°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
29 °C
26.6°C35.4°C
3 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.8°C27.1°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
3 BF 47%
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα / Σοβαρά ερωτήματα από την ανακοίνωση της εταιρείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα / Σοβαρά ερωτήματα από την ανακοίνωση της εταιρείας

Πυροσβέστες στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ)

Αμείλικτα ερωτήματα για την ασφάλεια τόσο πολιτών όσο και εργαζομένων προκαλεί το τραγικό δυστύχημα με την κατάρρευση γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας κατά τη διάρκεια εργασιών ελεγχόμενης κατεδάφισης όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 8 τραυματίστηκαν. Μάλιστα η ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό.

Η ΑΒΑΞ ΑΕ ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στον νεκρό και στους τραυματίες, λέγοντας ότι βρέθηκαν στο χώρο «μη έχοντας εργασία», ενώ δεν απαντάει το παραμικρό στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί.

  • Για ποιο λόγο οι εργασίες γινόταν εν μέσω καύσωνα, παρά τη σχετική οδηγία που έχει δοθεί από το υπουργείο Εργασίας;
  • Υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση; Έλεγξε κάποιος αν υπήρχαν άνθρωποι κάτω από τη γέφυρα;

Η Η ΑΒΑΞ ΑΕ αναφέρει ότι «σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).
 
Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.
 
H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.
 
Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Τέσσερις συλλήψεις για την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις για την τραγωδία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του έργου και δύο χειριστές, με τον έναν εκ των οποίων να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύλληψη.

Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται, με τους διασώστες να καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης, καθώς κάτω από τα συντρίμμια εκτιμάται ότι βρίσκονται τουλάχιστον 3 άτομα.

Στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το δυστύχημα. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους,καθώς και δυνάμεις από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL