Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Μίνα Γκάγκα / Ήλθε, είδε και απήλθε από τη Λήμνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μίνα Γκάγκα / Ήλθε, είδε και απήλθε από τη Λήμνο

133153416.png

Η Μίνα Γκάγκα βρέθηκε στη Λήμνο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του νησιού. Ωστόσο, μολονότι άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό, στις δηλώσεις της δεν έδειξε να τα ενστερνίζεται.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας (ΕΙΝΚΥ) Λήμνου, συζητήθηκαν θέματα όπως η έλλειψη αναισθησιολόγου, η μη λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου λόγω έλλειψης ακτινολόγου, τα κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής γιατρών, η αναπροσαρμογή του εξευτελιστικά χαμηλού επιδόματος αγόνου, οι μετακινήσεις γιατρών και οι πρόσθετες εφημερίες, η μερική τροποποιητική διόρθωση του οργανισμού του νοσοκομείου, οι ΜΕΘ και οι διακομιδές. Σε τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν βρέθηκε λύση ή έστω μία σύμπνοια. Μιλώντας στην ΑΥΓΗ, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥ Λήμνου και μέλος της Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ Κώστας Κατσιγιαννόπουλος υπογράμμισε ότι «τα νησιά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τη συνέχιση της παρούσας κυβερνητικής πολιτικής. Η πολιτική αυτή θα καταλήξει στη μετατροπή των νοσοκομείων σε σταθμούς πρώτων βοηθειών και κέντρων διακομιδών των ασθενών στην καλύτερη περίπτωση. Αυτός είναι ο νέος υγειονομικός χάρτης που η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως επιφυλάσσει για τους νησιώτες. Κανένα κίνητρο, καμία ενίσχυση της στελέχωσης, καμία ανάπτυξη των νοσοκομείων των μικρομεσαίων νησιών της χώρας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εκτός ΕΟΠΥΥ τα Άτομα με Αναπηρία

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και για πρώτη φορά δεν συμμετέχει εκπρόσωπος από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η οποία τονίζει ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αλλαγή, ενάντια στην εθνική και διεθνή νομοθεσία. Μάλιστα, καλεί να πάρουν θέση τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων για τις «απαράδεκτες τακτικές του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη, οι οποίες θυμίζουν εποχές που τα Άτομα με Αναπηρία δεν είχαν λόγο στη ζωή τους».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε έναν μηχανισμό αποκομμένο από τις κοινωνικές και υγειονομικές ανάγκες, συμπληρώνοντας ότι το «επιτελικό κράτος» του Κ. Μητσοτάκη είναι πλέον συνώνυμο των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών και της «μεροληψίας» υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL