Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C17.9°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C18.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.2°C
0 BF 82%
Ιωάννινα / Ευθανασία στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννινα / Ευθανασία στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Πολύ κακή είναι η κατάσταση της υγείας του κακοποιημένου γαϊδαράκου, που σερνόταν αιμόφυρτο στην άσφαλτο δεμένο στο αγροτικό του ιδιοκτήτη του, στη Ζίτσα. Το ζώο που αναμενόταν να μεταφερθεί για περίθαλψη στα Μέγαρα, τελικά θα υποβληθεί σε ευθανασία, καθώς φαίνεται ως η μόνη λύση λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γαϊδουράκι λαμβάνει αντιβίωση και παυσίπονα για τα πολύ σοβαρά τραύματα του σε όλο το σώμα, πληγές στο στέρνο, τον κορμό και τα άκρα αλλά και άσχημο κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με το epiruspost, το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη. Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και αφού εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Εκτός από αυτά, έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Έτσι αποφασίστηκε προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το άτυχο ζώο, να γίνει άμεσα ευθανασία, με ενέσιμη χορήγηση του απαιτούμενου φαρμάκου.

Αργά το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το γαϊδουράκι υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία , έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για  την σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Παράλληλα κάτοικος της περιοχής διαψεύδει τον κτηνοτρόφο σημειώνοντας ότι «βρίσκουμε πολλές φορές ζώα να τα έχει δεμένα σε ένα στύλο, το οποίο φέρνει γύρω γύρω το ζώο μέχρι να φτάσει στην άκρη. Περνούσα εγώ και με το μαχαίρι το έκοβα για να πάει να πιει νερό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL