Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.4°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
0 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C23.2°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.4°C17.4°C
1 BF 84%
Ηπειρος / Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση γαϊδουριού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηπειρος / Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση γαϊδουριού

Γαϊδουράκι
SCREENSHOT VIDEO

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 63χρονος αντιδήμαρχος Ζίτσας Ιωαννίνων  μετά την απολογία του σε Ανακριτή και Εισαγγελέα ο οποίος φέρεται να κακοποίησε γάιδαρο. Σύμφωνα με καταγγελίες ο κτηνοτρόφος έσερνε με αγροτικό αυτοκίνητό τον γάιδαρό του στην άσφαλτο, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του άτυχου ζώου στο χωριό Γραμμένο.

Ο αντιδήμαρχος είχε συλληφθεί το απόγευμα της Κυριακής, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου.

Αγώνα δίνουν οι φιλόζωοι για να σωθεί το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε, με την πρόεδρος της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης ΚΙΔΙΖΩ, Ευαγγελία Κρυστάλλη, δήλωσε ότι αιτήθηκε σήμερα το γαϊδουράκι να εξεταστεί και από  δικό τους εξειδικευμένο κτηνίατρο των Ιωαννίνων, να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, ώστε με την κατάλληλη φροντίδα να γίνει προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή, αίτημα που έγινε δεκτό με τη σύμφωνη γνώμη και του 63χρονου ιδιοκτήτη του.

Το άτυχο ζώο αρχικά εξετάστηκε από  την Κτηνιατρική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στο κάτω μέρος της κνήμης αλλά και ίχνη από δάγκωμα άγριου ζώου ή λύκου (κάτι που υποστήριξε και ο ίδιος ο πρώην αντιδήμαρχος στην απολογία του), ενώ τα εντόσθια που βρέθηκαν στο αγροτικό όχημα του 63χρονου δεν είναι από γάιδαρο αλλά από άλλο μεγάλο ζώο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της φιλοζωικής, το ζώο υποφέρει από πόνους και κτηνίατρος από τη Ζίτσα που το εξέτασε ζήτησε ευθανασία, καθώς δεν μπορούσε να το περιθάλψει.

https://youtu.be/KbwFIP2YrSk

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βασίλης Γκάνας, πρόεδρος της κοινότητας Βαγενιτίου έκανε λόγο για απεχθή συμπεριφορά. «Το ζώο είχε πάει στο δίπλα χωριό που είναι στο ένα χιλιόμετρο και για το φέρει πίσω το έδεσε στην καρότσα για το γυρίσει και το ζώο έπεσε. Υπάρχει η γραμμή αίματος του ζώου για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, σχεδόν έκανε «διαγράμμιση» του δρόμου, πέρασε μάλιστα μπροστά από την πλατεία του διπλανού χωριού που ήταν και παιδιά”, είπε και συμπλήρωσε πως σε βάρος του εν λόγω κτηνοτρόφου υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες “επαναλαμβανόμενες και από χρόνια” για υγειονομικές παραβάσεις και για ζημιές. Όπως είπε χαρακτηριστικά. “Εγώ προσωπικά πριν από ένα μήνα παραπονέθηκα στον δήμο. Εχει πάνω από χίλια ζώα, περιφέρονται και είναι ανεξέλεγκτα”, είπε.

Ο συνήγορος του κτηνοτρόφου Δημήτρης Δήμος ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν είναι βασανιστής ζώων. Ανέφερε πως το γαϊδούρι δέχθηκε επίθεση από άλλο ζώο (κάνουν λόγο για λύκο) και αυτός το έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει στο στάβλο του, αλλά έπεσε και δεν το αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να το σέρνει στο δρόμο.

Παύεται ο αντιδήμαρχος

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει ο Δήμος «σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε έναν Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς, τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL