Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Θεσσαλονίκη / Ντροπιαστική απόφαση - Δημοσία δαπάνη η ταφή χρυσαυγίτη υποψηφίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Ντροπιαστική απόφαση - Δημοσία δαπάνη η ταφή χρυσαυγίτη υποψηφίου

Ο Ματθαίος Τσούγκας
Ο Ματθαίος Τσούγκας (MOTION TEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στην ντροπιαστική απόφαση, να τιμήσει με δωρεάν ταφή πρώην υποψήφιο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη διοίκηση Ζέρβα να δηλώνει ότι τιμά τον επιστήμονα.

Όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και της δολοφονίας δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση Μεταξά, ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τιμήσει με δωρεάν ταφή τον θανόντα, Ματθαίο Τσούγκα, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τομέα εσωτερικών και εκπρόσωπος του κόμματος του Κασιδιάρη. 

Όπως σημειώνει η ίδια δημοτική παράταξη ο Μ. Τσούγκας ήταν και πρωταγωνιστής του «αντι-εμβολιαστικού κινήματος».

«Στις 9 Μάη, η Θεσσαλονίκη τιμά την εξέγερση της εργατιάς το 1936, που κατέληξε στη δολοφονία δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά. Στις 9 Μάη, όλος ο κόσμος, τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενάντια στο τέρας του ναζισμού, το 1945. Αυτή την ημέρα η διοίκηση του δήμου έγραψε μια ακόμα μαύρη σελίδα στη θητεία της» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι η διοίκηση Ζέρβα, οι δορυφόροι «συνεργάτες» της, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι δήθεν «ανεξάρτητοι» υπερψήφισαν τη σχετική πρόταση, ενώ απορρίφθηκε πρότασή της για παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου.

«Η πλήρης - προκλητική υποταγή της διοίκησης Ζέρβα στα μεγάλα συμφέροντα και την κυβέρνηση, η επιδίωξή της να διασωθεί από την όλο και μεγαλύτερη λαϊκή κατακραυγή “κοιτώντας” προς τα ακροδεξιά και αλλού για συμμαχίες, προδιαγράφει ακόμα μεγαλύτερο κατήφορό της» επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ»: Δεν τιμούμε συνεργάτες του ναζιστικού μορφώματος

«Ο σεβασμός προς ένα νεκρό, μπορεί να οδηγήσει στη μη αναφορά στις μελανές στιγμές της ιστορίας του, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δεχτεί την έκφραση τιμής σε έναν άνθρωπο που συντάχθηκε με το φρικτό πρόσωπο του ναζισμού», τονίζει η «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ».

Παράλληλα η ίδια δημοτική παράταξη ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να τιμούμε έστω και στο ελάχιστο συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης συχνά τιμάει επιφανείς πολίτες της πόλης, καθώς και παλαιούς δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, που απεβίωσαν, με ενός λεπτού σιγή και δωρεάν τέλη ταφής.

Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε ο θάνατος Τσούγκα, πριν χρόνια δημοτικού συμβούλου και γνωστού γιατρού.
Εκείνο που δεν ειπώθηκε ήταν πως ο κ. Τσούγκας ήταν στο πρόσφατο παρελθόν, υποψήφιος βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ακολούθως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από το δημοτικό συμβούλιο. Τα μέλη των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Πόλη ανάποδα», σιωπηλά αποχώρησαν μη θέλοντας να μιλήσουν απαξιωτικά για τον μόλις θανόντα.

Δυστυχώς το θέμα δεν έμεινε εκεί. Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Μαη ,ήρθε πρόταση για δωρεάν τέλη ταφής. Οι ίδιες παρατάξεις διαμαρτυρήθηκαν, αναφέροντας την συμμετοχή του θανόντος στη ναζιστική οργάνωση που ήδη έχει καταδικαστεί ως εγκληματική.

Η «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» πιστεύει πως ο σεβασμός προς ένα νεκρό, μπορεί να οδηγήσει στη μη αναφορά στις μελανές στιγμές της ιστορίας του, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δεχτεί την έκφραση τιμής σε έναν άνθρωπο που συντάχθηκε με το φρικτό πρόσωπο του ναζισμού.

Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε έστω και στο ελάχιστο συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Και εν τέλει αυτή η αβελτηρία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης μόνο κακό έκανε στη μνήμη του νεκρού, μιας και ανέσυρε και έκανε γνωστές στο ευρύ κοινό όλες τις μελανές σελίδες στη ζωή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Στις 9 Μάη, η Θεσσαλονίκη τιμά την εξέγερση της εργατιάς το 1936, που κατέληξε στη δολοφονία δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά. Στις 9 Μάη, όλος ο κόσμος, τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενάντια στο τέρας του ναζισμού, το 1945. Αυτή την ημέρα η διοίκηση του δήμου έγραψε μια ακόμα μαύρη σελίδα στη θητεία της.

Όχι μόνο δεν τίμησε τη μέρα, αλλά με πρότασή της και απόφαση της πλειοψηφίας (διοίκηση Ζέρβα, οι δορυφόροι «συνεργάτες» της, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δήθεν “ανεξάρτητοι”) του Δημοτικού Συμβουλίου (με ονομαστική ψηφοφορία όπως ζήτησε η “Λαϊκή Συσπείρωση”) αποφασίστηκε να τιμηθεί με δωρεάν ταφή ο Ματθαίος Τσούγκας: Υποψήφιος βουλευτής της εγκληματικής – ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής του τομέα εσωτερικών και εκπρόσωπος του κόμματος “Έλληνες”(!!!) του έγκλειστου στις φυλακές ναζιστή – εγκληματία Κασιδιάρη και πρωταγωνιστή του “αντι-εμβολιαστικού κινήματος”. Η δικαιολογία ότι τιμούν τον επιστήμονα δεν τιμά την κοινή λογική καθώς δεν τιμήθηκαν δεκάδες άλλοι επιστήμονες που έφυγαν.

Η αλίευση ψήφων των ορφανών της Χρυσής Αυγής από διάφορους χώρους αθωώνει τους ναζιστές εγκληματίες, καλλιεργεί το έδαφος για να πέσουν “στα μαλακά” στην έφεσή τους, να αποφυλακιστούν όσοι παραμένουν στις φυλακές (ήδη κυκλοφορούν ελεύθεροι). Μια ακόμα απόδειξη ότι ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού, τα τάγματα εφόδου του πολιτικού συστήματός του.

Στην ίδια συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου απέρριψε το αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (που στήριξε ο Σύλλογος Καθηγητών Χορού και άλλες παρατάξεις) να δεσμευτεί για την παραμονή της Ανώτερης Σχολής Χορού στην Τριανδρία, ενισχύοντας προεκλογικά τοπικιστικές αντιπαραθέσεις που καλλιεργούν αδιανόητες αντιπαραθέσεις της Σχολής με το Πολιτιστικό Κέντρο Τριανδρίας αντί να αποφασίσει την αξιοποίηση του άδειου σχολείου της περιοχής προς όφελος όλων των πλευρών, τις πολιτιστικές ανάγκες όλων των Τριανδριωτών.

Απέρριψε τη πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να αποδοθούν επιτέλους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου, να τους αποζημιώσει για τα Μέσα Προστασίας που αγόρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως προβλέπει ο νόμος και η διοίκηση παράνομα παρακρατά για 3 χρόνια ενώ μοιράζει εκατομμύρια σε εργολάβους.

Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου “τράβηξε” τη συνεδρίαση μέχρι τα ξημερώματα για να μη συζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες του δήμου για τον τραυματισμό της μαθήτριας στην παιδική χαρά της Νέας Παραλίας, για την ανασφάλεια των έργων που παραδίνονται ολοκληρωτικά στους εργολάβους με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους.

Η πλήρης – προκλητική υποταγή της διοίκησης Ζέρβα στα μεγάλα συμφέροντα και την κυβέρνηση, η επιδίωξή της να διασωθεί από την όλο και μεγαλύτερη λαϊκή κατακραυγή “κοιτώντας”» προς τα ακροδεξιά και αλλού για συμμαχίες, προδιαγράφει ακόμα μεγαλύτερο κατήφορό της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL