Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - Τι λέει ο Κολυδάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - Τι λέει ο Κολυδάς

χιόνια Αθήνα
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να συνεχιστεί η σφοδρή χιονόπτωση, σύμφωνα με την ενημέρωση του Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος σημείωσε αναφορικά με το λεκανοπέδιο ότι εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από αύριο το μεσημέρι.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, ο κ. Κολυδάς σημείωσε ότι  το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας υπολογίζεται ότι θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 16 ώρες «με πολύ μεγάλες εντάσεις».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι παρά το γεγονός ότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ύφεση από τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ορισμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και σε μικρό μέρος της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων αναμένεται μεγάλο ύψος χιονιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης καθώς η πτώση της θερμοκρασίας ευνοεί.

Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς έκανε λόγο για σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων στη Β. Φθιώτιδα και στην Εύβοια, από βορρά προς νότο, τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Ωστόσο ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι χιονοπτώσεις και έντονες βροχές θα συνεχιστούν και αύριο στη Νότια νησιωτική χώρα, όπως στην Κρήτη στις Νότιες Κυκλάδες και μερικώς στα Δωδεκάνησα με μεγαλύτερες εντάσεις από ότι σήμερα. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει στις εν λόγω περιοχές από το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι ο παγετός αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος καθώς θα πέσει η θερμοκρασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL