Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Βουλή / Καθησυχάζει ο Τασούλας μετά τις ρωγμές στο κτίριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή / Καθησυχάζει ο Τασούλας μετά τις ρωγμές στο κτίριο

Βουλή Κτίριο
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Το κτίριο είναι ασφαλές ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας αναφορικά με τις ρηγματώσεις που έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία του εμβληματικού κτιρίου, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Σημειώνεται ότι πολλές από τις ρωγμές είναι διαμέσου τοιχογραφιών.

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, Παναγιώτη Καρύδη, το «μπάζωμα» που έγινε για να δημιουργηθεί ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στη Βουλή, να έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Π. Καρύδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «ο χώρος στάθμευσης έχει μεγάλου μήκους διαδρόμους και είναι αισθητές οι δονήσεις που δημιουργούνται. Τρέμει και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σε κτίρια παραδοσιακής τοιχοποιίας που έχουν υποστεί επεκτάσεις, τροποποιήσεις και προσθήκες από τσιμέντο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ισχυρίζεται ότι είναι επικίνδυνο το κτίριο καθώς δεν έχει κάνει σχετική μελέτη και εξέταση. «Χωρίς έγκαιρες και σωστές παρεμβάσεις κάθε στατικό πρόβλημα χειροτερεύει» επεσήμανε ωστόσο ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Καρύδης επεσήμανε ότι ο άργιλος που χρησιμοποιήθηκε ως υλικό σύνδεσης, διαβρώνεται και αρχίζει να γλιστράει λόγω της υγρασίας, χωρίς στεγανοποίηση και μετά από διαρροές, ιδιαίτερα μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος», εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Καρύδη, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δηλώνοντας ότι το κτίριο είναι ασφαλές και ότι κάθε έργο που έχει γίνει έχει ενισχύσει τη στατικότητά του. «Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων» επεσήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι ο καθηγητής χρησιμοποίησε αρκετά συχνά τις λέξεις «μπορεί» και «ίσως» προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες που εξέφρασε ο καθηγητής του ΕΜΠ είναι «καλοδεχούμενες και καλοπροαίρετες».

Επιπλέον, ο ίδιος υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο του 2019, με αφορμή τον σεισμό που σημειώθηκε τότε η τεχνική υπηρεσία της Βουλής εκτίμησε ότι το κτίριο είναι λειτουργικό.

«Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις» υπογράμμισε ο Κ. Τασούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL