Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Χρήστος Ζέρβας / Εφτά χρόνια με αναστολή για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Ζέρβας / Εφτά χρόνια με αναστολή για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Σε εφτά χρόνια φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καταδικάστηκε το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Ζέρβας, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φοιτητή αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη, τον περασμένο Μάρτιο.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του Νικ. Μιχαλολιάκου στη Βουλή για το κακούργημα της ληστείας και μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση, τελικά το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ δέχθηκε ότι η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα.

Ο Αλέξης Λάζαρης, ο νεαρός φοιτητής που υπήρξε θύμα της επίθεσης, αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου έναν από τους δράστες που τον ξυλοκόπησε και τον λήστεψε: “Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο”. Κατέθεσε επίσης ότι κυνηγήθηκε από 3-4 άτομα και όταν πλέον τον έφτασαν άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. Στη συνέχεια, όπως είπε, “αρχίζουν να με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής”

Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες, μία κάτοικος της περιοχής, νοσοκόμα στο επάγγελμα, η οποία βρισκόταν στο δρόμο όταν είδε το νεαρό να ξυλοκοπείται: “Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος  γελώντας τον ρώτησε “πονάς αγόρι μου;”. Απάντησε “πονάω” και άρχισε να τον κλωτσάει. (…) Ήταν ειρωνικό σχόλιο. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τι συνέβαινε, ήταν ήδη χτυπημένος”, περιέγραψε η μάρτυρας, καταλήγοντας ότι φοβήθηκε για τη ζωή του νεαρού, καθώς “κάθε χτύπημα μπορούσε να ήταν μοιραίο”.

Απολογούμενος, ο Χρήστος Ζέρβας αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι  ήταν υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγή και εκείνη την ώρα βρισκόταν σε καφέ στη Μεσογείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL