Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Tμήμα ΑΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία ρατσιστικά φαινόμενα

"Σε μια περίοδο που τα ρατσιστικά φαινόμενα παίρνουν μεγάλες διαστάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη" αναφέρει σε ανακοίνωση του το τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ, "δυο δημοσιογράφοι, δήθεν χάρη αστεϊσμού, πρόσβαλαν με στιγματιστικά σχόλια τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης" και καλεί την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ να προβούν στις δέουσες ενέργειες και την κοινωνία να απομονώσει κάθε μορφής ρατσισμού και διακρίσεων.

Ολόκληρη την ανακοίνωση του Τμήματος:

Σε μια περίοδο που τα ρατσιστικά φαινόμενα παίρνουν μεγάλες διαστάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, σε μια περίοδο που η δίκη της ρατσιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία και σε μια περίοδο που ο δημόσιος λόγος της ακροδεξιάς τείνει να κυριαρχήσει, δυο δημοσιογράφοι, που αλλού στον Σκάι, οι Δημήτρης Χατζής και Δημήτρης Καμπουράκης στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα» του Σαββάτου 13 Απριλίου του 2019, δήθεν χάρη αστεϊσμού, πρόσβαλαν με στιγματιστικά σχόλια τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, αναπαράγοντας τα παραδοσιακά κοινωνικά στερεότυπα του τυφλού ως επαίτη και ουσιαστικά τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση.

Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης, όχι μόνο, τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης αλλά όλους τους ανθρώπους με ανηπηρία στη μάχη που δίνουν για την ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Το τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ να προβούν στις δέουσες ενέργειες και την κοινωνία να απομονώσει και να παλέψει εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού και διακρίσεων.

Και γίνεται τραγικά επίκαιρη η φράση του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις».
Και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε μέσο.

Η εκ των υστέρων και μετά την κοινωνική κατακραυγή συγνώμη των δυο δημοσιογράφων δεν μετριάζουν καθόλου του μέγεθος του ολισθήματος τους και του τηλεοπτικού σταθμού που τους φιλοξενεί.

Το τμήμα ΑΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις