Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Δολοφονία 19χρονου / «Να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος» - Το μήνυμα του πατέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / «Να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος» - Το μήνυμα του πατέρα

Άλκης Καμπανός 19χρονος Θεσσαλονίκη έγκλημα
MOTION TEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητεί ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, μετά τη σημερινή εισαγγελική πρόταση για παραπομπή και των 12 κατηγορουμένων στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και θα πράξει προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού» δήλωσε στο thesstoday.gr, ο Αριστείδης Καμπανός, προσθέτοντας ότι πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόταση της αντιεισαγγελέως παραπομπή των 12 σε δίκη, με την κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού ως μία κάθαρση για την ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι το μόνο που ζητά και περιμένει είναι «οι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο κ. Καμπανός εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η υπόθεση θα έπρεπε να εκδικαστεί στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη καθώς «το σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».

Σημειώνεται ότι τέσσερις μήνες μετά το στυγερό έγκλημα, ολοκληρώθηκε η έρευνα χωρίς συμπληρωματικές διώξεις, ενώ δεν προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον ατόμων. Η εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητεί να παραπεμφθούν για συνέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL