Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Για τα κανάλια φταίει η Πολιτεία, αλλά και οι… πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Για τα κανάλια φταίει η Πολιτεία, αλλά και οι… πολίτες

ΚΑΝΑΛΙΑ

Γιατί δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας; Τι φταίει και το κράτος δεν λειτουργεί; Διαχρονικές παθογένειες... Δεν είναι αποτυχημένη η κυβέρνηση, είναι αποτυχημένη η διαχείριση. Ο πρωθυπουργός καθόλου ευχαριστημένος δεν είναι από αυτή την κατάσταση. Κακή η επιλογή προσώπων από τον πρωθυπουργό, μακάρι να μάθει από τα λάθη του.

Αυτά ήταν μερικά από τα σχόλια που ακούγονταν από τις τηλεοπτικές εκπομπές προχθές, στη διάρκεια των μαραθώνιων συνδέσεων και ανταποκρίσεων για τις καταστροφές και την ταλαιπωρία του χιονιά που έπληξε όλη την Αττική. Η ανοχή στην κυβερνητική ανικανότητα θα μείνει παροιμιώδης. Μαζί και οι υπεκφυγές και η ευρηματικότητα των δημοσιογράφων να βγάλουν λάδι τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ώστε να μην χρεωθεί την κατάρρευση του κράτους.

Και όχι μόνο αυτό.  Όταν κάποιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τις ευθύνες του «επιτελικού», έπεφταν πάνω του να μην ακούγεται και επιχειρούσαν να τον περιθωριοποιήσουν. Η λέξη Μητσοτάκης δεν ακούστηκε. Η λέξη «κυβέρνηση» αντικαταστάθηκε από την «Πολιτεία» ή το «κράτος» γενικώς.

Ο Πρετεντέρης από το δελτίο του Mega ήταν για μια φορά ο πιο εύστοχος και ακριβής: «Πολιτεία και κοινωνία φάνηκαν ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο». Χμμμμ! Κοινωνία, πώς; Τι δουλειά έχει η κοινωνία εδώ;

Η λύση στο τι εννοούσε ο Πρετεντέρης έρχεται σε συνδυασμό με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου λίγο νωρίτερα στον Alpha: «Η Μαραθώνος και η Κατεχάκη δεν είναι στην ευθύνη του κράτους». Μα πώς; Μήπως έχουν ιδιωτικοποιηθεί η Μαραθώνος και η Κατεχάκη;

Προφανώς, ο Πρετεντέρης και ο Οικονόμου τα ρίχνουν στον Πατούλη. Που φαίνεται ότι θα επωμιστεί το βάρος της κυβερνητικής αποτυχίας. Ο Πατούλης ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία δεν υπολογίζεται ως «κράτος».  Άρα, το «επιτελικό» βγαίνει λάδι! Ο Πρετεντέρης το τραβάει περισσότερο και ονομάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση «κοινωνία». Ιδού λοιπόν πώς φταίει η «κοινωνία» -διά του Πατούλη- που εμφανίστηκε κι αυτή απροετοίμαστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL