Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σαχζάτ Λουκμάν / Διαδήλωση στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαχζάτ Λουκμάν / Διαδήλωση στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του

Διαδήλωση στα Πετράλωνα για την επέτειο των εννιά χρόνων από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν θα γίνει την Κυριακή στις 13:30 το μεσημέρι στην πλατεία Μερκούρη.

Κάτοικοι της γειτονιάς, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και άλλοι καλούν στη διαδήλωση κεντρικά συνθήματα της οποίας είναι «Οι ζωές των μεταναστών και των προσφύγων μετράνε» και «Όχι στις αποφυλακίσεις Χρυσαυγιτών».

Η ΚΕΕΡΦΑ, που πήρε την πρωτοβουλία για τη διαδήλωση, σε ανακοίνωσή της θυμίζει: «Εννιά χρόνια κλείνουν στις 17 Ιανουαρίου από τη στυγερή δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Κανένας μας δεν ξέχασε, ούτε θα ξεχάσει ποτέ ότι εκείνη τη νύχτα παγανιά στους δρόμους της γειτονιάς μας είχαν βγει οι δύο Χρυσαυγίτες Χ. Στεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος.

Δολοφόνησαν με μαχαίρι τον νεαρό εργάτη που πήγαινε να βγάλει το μεροκάματο και μετά έκαναν τον «γύρο θριάμβου» στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι πρόκληση ότι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι σαν τον Πατέλη και τον Μίχο αποφυλακίζονται με αναστολή της εκτέλεσης της ποινής τους πριν την εκδίκαση της έφεσης ενώ οι φασίστες έχουν κάνει ξανά επιθέσεις στην Σταυρούπολη, το Ν. Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά. Είναι πράσινο φως για νέες επιθέσεις φασιστών».

«Πνίγηκαν δεκάδες άνθρωποι στα ναυάγια στο Αιγαίο»

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι: «Μπορεί οι δύο Χρυσαυγίτες δολοφόνοι να έχουν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό και να έχει αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο της πράξης τους, η μάχη ενάντια στη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης φρούριο και της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει δρόμο στους φασίστες συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Μόνο μέσα στις μέρες των γιορτών σε τρία ναυάγια στο Αιγαίο πνίγηκαν δεκάδες άνθρωποι και άλλοι αγνοούνται για χάρη της «Ευρώπης-φρούριο».

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βουλιάζουν στις λάσπες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο εν μέσω πανδημίας, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν μαζικά, να έχουν τα στοιχειώδη που αφορούν την Υγεία και την Παιδεία.

Την ίδια ώρα πολλές ακόμα χιλιάδες δεν έχουν χαρτιά και αφήνονται έρμαιο στις επιδιώξεις των εργοδοτών ή δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να κλείσει τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και σήμερα έχουμε να δώσουμε τη μάχη για να μην περάσουν οι αποφυλακίσεις τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL