Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Αποφυλάκιση Πατέλη / «Μπλόκο» από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφυλάκιση Πατέλη / «Μπλόκο» από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Γιώργος Πατέλης
EUROKINISSI

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης. Παράλληλα αρνητική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την αναστολή της ποινής των χρυσαυγιτών Κ. Μπαρμπαρούση και Κ. Κορκοβίλη.

Για τον Γιώργο Πατέλη ο εισαγγελέας σημειώνει ότι η απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» και προσθέτει ότι «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις». Υπενθυμίζεται πως ο «πυρηνάρχης» της εγκληματικής οργάνωσης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης, τονίζει πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» στο ανήλικο παιδί του. Απορρίπτει επίσης και τον ισχυρισμό ότι πλήττεται η οικογένεια του, εξηγώντας ότι «είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Για τις αιτήσει αναστολής της ποινής και αποφυλάκισης των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, η απάντηση του του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ήταν αρνητική.

Για τον πρώην βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν ως μάρτυρες ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του. Και οι δύο υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Στην αίτηση του Κ. Κορκοβίλη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατάθεσε ο αδελφός του, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL