Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Σεξουαλική κακοποίηση / Εισαγγελική σιωπή για τις καταγγελίες εναντίον σκηνοθέτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / Εισαγγελική σιωπή για τις καταγγελίες εναντίον σκηνοθέτη

Μάσκα και σιωπή
(PIXABAY.COM)

Ερωτήματα προκαλεί, και σε νομικούς κύκλους, το γεγονός ότι πολλές ημέρες μετά την εμφάνιση δημόσιων καταγγελιών περί σεξουαλικής κακοποίησης από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη -καταγγελίες που οδήγησαν στην παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη- εξακολουθεί να μην υπάρχει απολύτως καμία εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις που προηγήθηκαν, όπως αυτή της ιστιοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου, η παρέμβαση ήταν άμεση.

Θυμίζουμε ότι ήδη από τις 6 Φεβρουαρίου υπήρξε δημόσια καταγγελία από τον Νίκο Σ., ο οποίος, μιλώντας στην ιστοσελίδα 2020mag.gr και τη Ναταλί Χατζηαντωνίου, είχε αναφερθεί σε σεξουαλική κακοποίησή του από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, παρουσία τρίτου προσώπου, όταν ήταν 19 ετών. Ακολούθησαν δύο μηνύσεις, η μία από άνθρωπο που υποστηρίζει ότι βιάστηκε σε ηλικία 15 ετών από τον ίδιο ηθοποιό και σκηνοθέτη και μία ακόμη από τον Δ.Α., ο οποίος ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από το τρίτο πρόσωπο που ήταν παρών στη σεξουαλική κακοποίηση του Νίκου Σ.

Το πρόσωπο του ηθοποιού και σκηνοθέτη ταυτοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον τηλεοπτικό σταθμό Star με αυτό του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε ένα ρεπορτάζ που δημιούργησε αλγεινή εντύπωση, καθώς υποστήριζε ότι όλη η ιστορία γίνεται «για το τίποτα». Ως επιχείρημα για αυτή τη θέση προβλήθηκε το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα καταγγελλόμενα αδικήματα «έχουν παραγραφεί». Ας σημειωθεί ότι η παραγραφή είναι κάτι που εξετάζεται μετά και όχι πριν το άνοιγμα της υπόθεσης, όπως ακριβώς συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, η οποία μπήκε στο αρχείο, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού πρώτα εξετάστηκε από εισαγγελέα. Κάτι που σημαίνει ότι τυχόν παραγραφή δεν αποτελεί νομικό επιχείρημα για τη μη εισαγγελική παρέμβαση. Πάντως, από το ίδιο το Star υπήρξε διορθωτική δήλωση, στην οποία το εν λόγω ρεπορτάζ αποδόθηκε σε «ανθρώπινο λάθος».  Ένα λάθος, πάντως, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με δεδομένες τις σχέσεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL