Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Κορωνοϊός / Τα στοιχεία του Τσιόδρα που κινητοποίησαν το Μαξίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τα στοιχεία του Τσιόδρα που κινητοποίησαν το Μαξίμου

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
(PHOTO ΑΠΕΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες λίγες ώρες πριν το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες με τα νέα μέτρα.

Ο κ. Τσιόδρας κατά την αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και της κατάστασης του Συστήματος Υγείας, προειδοποίησε ότι η μεταφορά του ιού από τις νεότερες ηλικίες στους μεγαλύτερους είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα αυξήσει την πίεση στο σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα όπως είπε η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34. Η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή εστιάζεται στην διασκέδαση τις βραδινές ώρες καθώς και σε ορισμένες συγκεκριμένες εστίες που έχουν να κάνουν με γηροκομεία, πρόσφυγες αλλά η μετάδοση πιά του ιού, όπως θα σας εξηγήσει και ο κύριος καθηγητής, είναι κυρίως συνδεδεμένη με  δραστηριότητα των νέων και απόλυτα συνυφασμένη με την κινητικότητα και την διασκέδαση κυρίως βραδινές ώρες».

Αίσθηση, προκάλεσε, πάντως, η αναφορά του ότι υπάρχει σκέψη για τις περιοχές που είναι στην κατηγορία 4, να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο «Διότι βλέπουμε ότι δεν έχουμε στο λιανεμπόριο μετάδοση».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL