Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Κορωνοϊός / Η αδράνεια της κυβέρνησης, η έκρηξη κρουσμάτων και τα τοπικά lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Η αδράνεια της κυβέρνησης, η έκρηξη κρουσμάτων και τα τοπικά lockdown

Βουλή Αθήνα κορωνοϊός
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Μπορεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας να χτυπάει ήδη τη χώρα μας, καθώς κάθε μέρα που περνάει σημειώνεται και νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς το παραμικρό σχέδιο, εντείνοντας την ανησυχία για τον χειμώνα που είναι προ των πυλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Τις τελευταίες 30 ημέρες η χώρα μας έχει μετρήσει συνολικά 12.236 κρούσματα. Η έκρηξη αποτύπωνεται από το γεγονός ότι ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 170 κρούσματα, την Τετάρτη φτάσαμε στον αριθμό ρεκόρ των 865.

Η κυβέρνηση με τα ημίμετρα και τις διαρκείς τις παλινωδίες έχει φέρει ήδη δύο περιοχές σε lockdown (μετά την Κοζάνη, ήρθε η σειρά της Καστοριάς), ενώ ένα βήμα πριν το κόκκινο βρίσκονται 14 νομοί. Αυτή τη στιγμή στα όρια του τοπικού lockdown βρίσκονται οι νομοί Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας, Πέλλας, Σερρών, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Σάμου, Λέσβου και Αττική.

Χάρτης κρούσματα
(COVID19.GOV.GR)

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο, σε σύνολο 865 κρουσμάτων πανελλαδικά τα 331 καταγράφηκαν στην Αττική. Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο είχε σημειωθεί την 1η Οκτωβρίου, οπότε ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 270 περιστατικά για την περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Νέα έκτακτη σύσκεψη θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να βρει την ευκαιρία για να απευθύνει νέο τηλεοπτικό μήνυμα.

Στο τραπέζι έχουν πέσει μεταξύ άλλων η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Απροετοίμαστη η χώρα για το δεύτερο κύμα

 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.

Η έκρηξη των κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και το σημερινό αρνητικό ρεκόρ δεν ήταν νομοτέλεια αλλά δυστυχώς δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες στις αποφάσεις της, η εγκληματική αδιαφορία της για την ασφάλεια στο άνοιγμα του τουρισμού, τις τριτοκοσμικές εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις σχολικές τάξεις και η υποβάθμιση των προτάσεων της επιστημονικής επιτροπής με αμιγώς πολιτικά κριτήρια δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την χυδαία στοχοποίηση των πολιτών».

«Όπως δεν μπορεί να κρυφτεί, ότι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, το δεύτερο κύμα βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη παρά τις θυσίες των πολιτών με το δίμηνο lockdown» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Τόσους μήνες ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, δωρεάν μαζικά τεστ στους πολίτες και προπαγανδίζει απλά μία πλασματική αύξηση των ΜΕΘ χωρίς αρμόδιο προσωπικό. Ο κ. Πέτσας έφθασε στο σημείο να δηλώνει πριν λίγες μέρες πως «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να παίζει με τη δημόσια Υγεία και να ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει, αναζητώντας καθημερινά μία μικρή μειοψηφία ανεύθυνων, για να κουνήσει το δάχτυλο στο σύνολο των πολιτών. Οι ευθύνες της δεν κρύβονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL