Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Ανεξέλεγκτη η πανδημία στην Αθήνα, επί τάπητος νέα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ανεξέλεγκτη η πανδημία στην Αθήνα, επί τάπητος νέα μέτρα

ΑΘΗΝΑ ΜΑΣΚΑ ΕΡΜΟΥ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες. Οι λοιμοξιωλόγοι βρίσκονται εν αναμονή της αποδοτικότητας των νέων μέτρων, τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή με τους ειδικούς να τονίζουν ότι χρειάζεται να μειωθούν τα κρούσματα σε διψήφιο νούμερο.

Η κυβερνητική επιτροπή εξετάζει μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η λειτπουργία εστιατοριών και καταστημάτων καφέ μέχρι τις δέκα το βράδυ ακόμα και περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των άνω των 65 ετών.

«Η πολιτεία κάνει μικροδιαχείριση»

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας.

«Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση. Η πολιτική έπρεπε να είναι μεγαλύτερη» είπε χαρακτηριστικά στο Open TV και τόνισε ότι: «Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις» για αυτό θεωρεί ότι πρέπει «Να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς».

Τα δύο μέτρα που ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού είναι η τηλεργασία και μάσκες παντού για να πειστεί ο κόσμος. «Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Η Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα».

Πιθανόν να χρειαστούμε νέα μέτρα όπως μάσκα παντού

«Υπάρχει κλιμάκωση των μέτρων και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που υπάρχει μεγάλη δέσμη μέτρων αυτή την στιγμή με τον περιορισμό της κυκλοφορίας που πρέπει να το δούμε και πως αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι πιθανόν να χρειαστούμε νέα μέτρα όπως μάσκα παντού με την σωστή χρήση όμως». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων από στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων υπογράμμισε πως «πρέπει να κατέβουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων για να είμαστε ευχαριστημένοι».

«Υπήρχε ο κίνδυνος με την αύξηση των κρουσμάτων που βλέπαμε να γίνουν 1000. Τώρα υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτή την στιγμή το ποτήρι είναι μισογεμάτο».

Επίσης εξέφρασε την πιθανότητα υπερμετάδοσης στις πλατείες λόγω συνωστισμού όταν είμαστε σε τέτοιους χώρους με τέτοιες συναθροίσεις και συνωστισμό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Μάλιστα, σημείωσε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά.

Αντιφατική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρώην διευθυντής Πολιτικής Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον ΠΟΥ Ευρώπης Άγης Τσουρός. Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, τόνισε ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του για επιστήμονες που ενώ βρέθηκαν δίπλα στην πολιτική ηγεσία δεν πίεσαν για την χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας, αλλά «επαναπαύθηκαν στις δάφνες τους»

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-28-2020-102123781

Ο Πέτσας για τους άνω των 65

Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους πολίτες άνω των 65, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί επιβολής ειδικών μέτρων για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει ένα κατάλογο πιθανών μέτρων που θα αναπτύσσονται δυναμικά, όπως δυναμική είναι και η εξέλιξη της πανδημίας.

 

Νάσος Ηλιόπουλος: Εγκληματικές οι παλινωδίες της κυβέρνησης 

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους τελευταίους επτά μήνες κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει ασφαλής. Αυτός που καθημερινά τους εμποδίζει είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τις εγκληματικές παλινωδίες της» επεσήμανε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=SMFRjmwSueY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR389CzTcePO_5YfFVvW8OsvMsvS8StAUMMeotLKzzFOXxoiCssa6AMXd6c

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL