Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.0°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.2°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
19.0°C23.2°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C24.3°C
1 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
Αποφεύγει ο Μητσοτάκης την προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή - Διάγγελμα την επόμενη εβδομάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφεύγει ο Μητσοτάκης την προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή - Διάγγελμα την επόμενη εβδομάδα

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πρωθυπουργός στο νέο του διάγγελμα θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης με το πρόσχημα της δημοκρατικής ευαισθησίας και ενώ κυβερνούν με ΠΝΠ υποστηρίζουν ότι Βουλή και οι Θεσμοί, λειτουργούν, παρά τους περιορισμούς.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, ζητούσε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή.  Ο πρωθυπουργός, έχει αποδείξει ότι σέβεται την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, επαναφέροντας την Ώρα του Πρωθυπουργού και καθιερώνοντας ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων, σε επίπεδο αρχηγών πολιτικών κομμάτων, με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται στο Άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής».

Τέλος ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στην ερώτηση της ΑΥΓΗΣ διέψευσε ότι θα καθιερωθεί υποκατώτατος μισθός καθώς και ότι θα συνεχιστεί η ισχύ των μέτρων για την αναστολή εργασίας και μετά την άρση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Όσο και να το αποφεύγει ο Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί για το φιάσκο με τα voucher

Μετά την επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο με τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχεί με τακτικισμούς σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

Διαρρέει ότι θα μετατρέψει – κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής – την επίκαιρη ερώτηση σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γενικά και αόριστα για την πανδημία και την οικονομία.

Όσο και να το αποφεύγει, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού και να απολογηθεί. Τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων, όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση μέχρι να έρθει στη Βουλή με απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL