Live τώρα    
1°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
1 °C
-0.2°C2.9°C
1 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
3 °C
2.0°C4.7°C
3 BF 31%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
4 °C
3.7°C7.3°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
5 °C
3.3°C7.5°C
4 BF 89%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
-1 °C
-1.5°C-1.5°C
3 BF 61%
Νάσος Ηλιόπουλος / Ο Μητσοτάκης αν έχει το θάρρος ας τα πει σε αυτούς που έπνιξε στα χημικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος / Ο Μητσοτάκης αν έχει το θάρρος ας τα πει σε αυτούς που έπνιξε στα χημικά

Ηλιόπουλος
EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Ψεύτικες χαρακτηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, περιοχή που ήδη, εξαιτίας της πολιτικής του, μετράει 3.000 ανέργους, για θέσεις εργασίας και «ενίσχυση εισοδημάτων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην Κοζάνη κάνει λόγο για βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, με ευθύνη της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι «έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την εξαγγελία του και ακόμα ακούνε μόνο υποσχέσεις, χωρίς να βλέπουν κανένα σχέδιο και καμιά νέα θέση εργασίας».

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε όλη την Ευρώπη στις αυξήσεις και στο κόστος του ρεύματος, με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις βλέπουν με τρόμο τους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφερόμενος στην επίθεση της αστυνομίας με χημικά εναντίον των συγκεντρωμένων κατοίκων της Κοζάνης οι οποίοι, κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, διαμαρτύρονταν μεταξύ άλλων για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, υπογραμμίζει ότι «το μέγεθος της ανεπάρκειας, της απομόνωσης και του φόβου του» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης του κρατήθηκε κρυφό μέχρι τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η αλληλουχία των επενδύσεων που ήδη δρομολογούνται και υποστηρίζονται από την ΕΕ, έχει στο επίκεντρο τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της δημιουργίας χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και της ενίσχυσης των εισοδημάτων στο σύνολο της περιοχής».

«Bρίσκομαι εδώ για να συνομιλήσουμε με όλους τους φορείς της περιοχής και να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα πολύ φιλόδοξα σχέδιά μας για τη Δυτική Μακεδονία. Επειδή υπάρχει μία απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων για το σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η ιδέα της δίκαιης μετάβασης αλλά επειδή από την άλλη έχει γίνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά που θεωρώ ότι δεν έχει ακόμα πλήρως επικοινωνηθεί, είναι μία ευκαιρία να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε βέβαια» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Θα πρέπει τη μετάβαση αυτή να τη δούμε ως μία ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία, να αλλάξουμε άρδην το παραγωγικό μοντέλο και να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους κατοίκους», τόνισε ο ίδιος κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν. Ηλιόπουλου:

«Ο κ. Μητσοτάκης λίγες μέρες μετά την εκχώρηση της ΔΕΗ, εν μέσω πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων, είχε το θράσος να πάει στην Κοζάνη για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για “θέσεις εργασίας” και “ενίσχυση εισοδημάτων” σε μία περιοχή που ήδη, εξαιτίας της πολιτικής του, μετράει 3.000 ανέργους.

Ας πάει να τα πει αυτά στους ανθρώπους που βλέπουν τον τόπο τους να κινδυνεύει να γίνει η μαύρη τρύπα της Ελλάδας από την βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την εξαγγελία του και ακόμα ακούνε μόνο υποσχέσεις, χωρίς να βλέπουν κανένα σχέδιο και καμιά νέα θέση εργασίας.

Ας τα πει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που με τους χειρισμούς του και τις πλάτες που βάζει στα καρτέλ βλέπουν με τρόμο τους λογαριασμούς ρεύματος. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε όλη την Ευρώπη στις αυξήσεις και στο κόστος του ρεύματος, με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας τα πει, τέλος, αν έχει το θάρρος, στους ανθρώπους που έπνιξε στα χημικά για να μπορέσει να φτάσει στην Κοζάνη. Το μέγεθος της ανεπάρκειας, της απομόνωσης και του φόβου του αποδεικνύει το ότι κράτησε κρυφό μέχρι τελευταία στιγμή το πρόγραμμα της επίσκεψης του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL