Live τώρα    
Εξομολογήσεις που... καίνε υποψηφιότητες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξομολογήσεις που... καίνε υποψηφιότητες

Μια ενδιαφέρουσα πολιτική παράμετρο για τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης του δεύτερου τόμου του βιβλίου του Αλ. Παπαχελά: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”, που αφορά την περίοδο από το 1974 έως το 2016, επισήμανε ο Δ. Παπαδημούλης.

“Στο Μητσοτακαίικο αναγνωρίζω και ικανότητες τακτικής”, σχολίασε (ρ/σ Alpha 989) ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. “Θεωρώ ότι η επιλογή να δημοσιευθεί τώρα ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Παπαχελά με τις εξομολογήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την πολιτική ιστορία και όσα αναδείχθηκαν από τον φιλικό της Ν.Δ. Τύπο, για τη γνώμη του Κώστα Μητσοτάκη για τον Αντώνη Σαμαρά, καίνε οριστικά το ενδεχόμενο ο Σαμαράς να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, σημείωσε. “Άρα”, σχολίασε ιδιαιτέρως αιχμηρά, “θα πρέπει να βρει μαντήλι να σκουπιστεί και μαξιλάρι να κλάψει ο Βορίδης”.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι, εν προκειμένω, ότι οι εξομολογήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που παρατίθενται στον δεύτερο τόμο του βιβλίου του διευθυντή της “Καθημερινής”, δόθηκαν κατά την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η συγκυρία της δημοσίευσής τους μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ερμηνείες που άπτονται των εσωκομματικών του κυβερνώντος κόμματος. “Ο Σαμαράς δεν είναι σε θέση να κάνει και την πιο στοιχειώδη διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό είναι και τραγωδία σήμερα στην Ελλάδα που είναι πρωθυπουργός”, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. “Έκανα λάθος με τον Αντώνη τον Σαμαρά”, παραδέχεται, προσθέτοντας ότι “ο Σαμαράς μοναχός δεν είχε επαρκείς δυνάμεις για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αλλά βρέθηκε στην ίδια πλευρά με τους διαπλεκομένους”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0