Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.1°C18.4°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.2°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C19.8°C
0 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.9°C13.9°C
0 BF 88%
Μύκονος / Κόλπα και deals με φόντο το λουκέτο στο Principote
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μύκονος / Κόλπα και deals με φόντο το λουκέτο στο Principote

Principote Μυκονοσ
facebook.com

Αλγεινή εντύπωση προξενεί το χάος που αναδύεται από το πως δραστηριοποιείται η επιχειρηματικότητα στο νησί της Μυκόνου. Χτες ο Δήμος Μυκόνου αποφάσισε το λουκέτο του Principote ωστόσο η υπόθεση αποκαλύπτει τους πολυδαίδαλους δρόμους της παρανομίας που ευδοκιμούν στο νησί των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής η επιχείρηση είχε λάβει άδεια λειτουργίας και από υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού. Συγκεκριμένα είχε άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Κυκλάδων, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

«Οι επιχειρηματίες κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι διασφαλισμένοι. Είχαμε στο παρελθόν περιπτώσεις στις οποίες ο δήμος αρνούνταν να αδειοδοτήσει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκείνο μετά απευθυνόταν στην ΠΥΤ και έπαιρνε άδεια. Υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και ο ένας δεν ενημερώνει τον άλλον», ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς στην Καθημερινή.

Κατά τις ίδιες πηγές χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, η οποία αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την άδεια λειτουργίας του Principote στον Πάνορμο και να προχωρήσει στη σφράγισή του, εκεί ζητήθηκε η αναστολή και της άδειας από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Κυκλάδων.

«Επειδή ο δήμος δεν έχει δημοτική αστυνομία, ζητήσαμε από την αστυνομία τη συνδρομή της», είπε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς. «Δεν αρκεί βέβαια μόνο η σφράγιση του καταστήματος, αλλά και να επιτηρηθεί. Να θυμίσω ότι το 2016 είχαμε σφραγίσει και ξανασφραγίσει το Principote και τελικά… λειτούργησε κανονικά. Έβγαλε ένα καλοκαίρι με αυτόφωρα».

Η προβληματική πρακτική που εφαρμόζεται σε τουριστικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα φανερώνουν την ανεπάρκεια της νομοθεσίας αναφορικά με αυθαίρετες κατασκευές που κηρύσσονται κατεδαφιστέες.

Από την πλευρά της η επιχείρηση προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να ανατρέψει τις αποφάσεις εναντίον της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που το Principote διαφήμιζε τα εγκαίνιά του την προσεχή Παρασκευή 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL