Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Στους ιδιώτες και το μοναδικό παιδιατρικό ογκολογικό κέντρο της χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Στους ιδιώτες και το μοναδικό παιδιατρικό ογκολογικό κέντρο της χώρας

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου την Τετάρτη, επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ανακοίνωσε τη μετατροπή του σε ογκολογικό κέντρο. Ταυτόχρονα όμως, μετατρέπεται, από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

«Όπως καταλαβαίνετε, το μοναδικό παιδιατρικό ογκολογικό κέντρο στη χώρα περνάει στα χέρια των ιδιωτών» λέει στην ΑΥΓΗ ο νοσηλευτής στο «Αγία Σοφία» και μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος. Εξηγεί ότι θα αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, ενώ δεν είναι κατανοητό πώς θα αλλάξουν οι παροχές υπηρεσίας προς τα παιδιά. «Από την άλλη, είναι ένα κτήριο που βρίσκεται σε χώρο δωρεάς του στρατού στο “Αγία Σοφία”, ανήκει διοικητικά στο παιδιατρικό νοσοκομείο και φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Αυτή η κίνηση είναι στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της Υγείας που περνάει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Θα το είχε κάνει νωρίτερα αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός».

Επίσης, προειδοποιεί για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για πλήρη ιδιωτικοποίηση και τη συνολική μετατροπή σε ΝΠΙΔ. «Ιδιωτικοποιείται το ένα κτήριο, το διπλανό θα μείνει απέξω; Ήδη υπάρχει αποψίλωση των νοσοκομείων από προσωπικό - νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό, τεχνικό. Επίσης, αυτό το τμήμα έχει μόνο τις τέσσερις ογκολογικές κλινικές. Δεν έχει καρδιολόγους, εντατικολόγους, δεν έχει ένα ακτινολογικό μηχάνημα, δεν έχει εργαστήριο για εξέταση αίματος. Όλες αυτές οι υπηρεσίες από πού θα στηριχθούν;».

Μάλιστα, για να στηρίξει αυτήν την απόφαση, ο Θ. Πλεύρης υποστήριξε πως το νέο σύστημα θα είναι πιο ευέλικτο και θα έχει καλύτερη χρηματοδότηση. «Τι το εμποδίζει τώρα;» διερωτάται ευλόγως ο Δ. Χαραλαμπόπουλος και προσθέτει ότι αν θέλει ο υπουργός Υγείας να κάνει κάτι, θα πρέπει να προσλάβει ειδικότητες που λείπουν και να ενισχύσει με εξοπλισμό το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Κυριακή κοντή γιορτή

Να αφήσουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι «κολαούζοι» της την Ογκολογική Μονάδα Παίδων να συνεχίσει το έργο της ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και να σταματήσουν τα τερτίπια τους παραμονή των εκλογών καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας. «Είναι γνωστή διαχρονικά η αλλεργία του συστήματος διακυβέρνησης Μητσοτάκη σε οτιδήποτε έχει δημόσιο χαρακτήρα και ο εναγκαλισμός του με τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων δεν αξίζουν τέτοια μικροκομματικά παιχνίδια πριν τις εκλογές» τονίζει η Κουμουνδούρου και υπογραμμίζει ότι καμία μεταβολή της ιδιότητας του νομικού καθεστώτος με φόντο την ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. «Και αυτά θα τα φροντίσει σύντομα η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ας μην βιάζονται οι Μητσοτάκης, Πλεύρης και Γκάγκα να δημιουργήσουν τετελεσμένα που θα τα ανατρέψουν οι εκλογές, που δεν αργούν - Κυριακή κοντή γιορτή» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL