Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Λέρος / Υπερπροσπάθεια για να σωθούν οκτώ παιδιά μετανάστες και μία γυναίκα από το ναυάγιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέρος / Υπερπροσπάθεια για να σωθούν οκτώ παιδιά μετανάστες και μία γυναίκα από το ναυάγιο

Ηρωική προσπάθεια καταβάλλει αυτή την ώρα το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Λέρου για να σώσει τις ζωές 8 παιδιών και μία γυναίκας, οι οποίοι είναι πρόσφυγες και μετανάστες και ενεπλάκησαν στο ναυάγιο που σημειώθηκε στη Λέρο. Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το πρωί της Κυριακής διακομίσθηκαν σε σοβαρή κατάσταση, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λιγοστό προσωπικό κάνει ηρωικές προσπάθειες να τους σώσει. Ένας αναισθησιολόγος, δύο παιδίατροι,  το  νοσηλευτικό προσωπικό,  όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές, χωρίς εντατικολόγο και με μεγάλες ελλείψεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους.  Προσπαθούν με αυταπάρνηση και ανθρωπιά να σώσουν τους συνανθρώπους μας.  Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης των νοσοκομείων των νησιών» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σημειώνεται ότι από το ναυάγιο ανασύρθηκαν ήδη νεκροί ένα παιδί και μία γυναίκα, ενώ έχουν διασωθεί 41 άνθρωποι με τις έρευνες του Λιμενικού να συνεχίζονται στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL