Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
ΠΑΓΝΗ / Σάλος με την παράταση θητείας του διοικητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΓΝΗ / Σάλος με την παράταση θητείας του διοικητή

Διάδρομος-νοσοκομείο
INTIME

Οργή επικρατεί στους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αλλά και γενικά στην υγειονομική κοινότητα, με αφορμή την παράταση της θητείας του διοιητή Γιώργου Χαλκιαδάκη. 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκος, ο διοικητής ενός εκ των μεγαλυτέρων νοσοκομείων της χώρας κατάφερε με τον αυταρχισμό του να στρέψει όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς του ΠΑΓΝΗ εναντίον του, αναστατώνοντας τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, σε περίοδο έξαρσης της γρίπης, κορωνοϊού και άλλων ιώσεων. Αυτή η αναστάτωση έχει  σημαντικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας ανανέωσε τη θητεία του, αντί να τον απομπέψει «που είναι η μόνη λύση να εκτονωθεί η κατάσταση και να επανέλθει η ηρεμία» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Γ. Χαλκιαδάκης  θα έπρεπε να φύγει από τον  περασμένο Οκτώβριο, όταν και αποφάσισε ότι η θέρμανση του νοσοκομείου τον χειμώνα θα ανοίγει μόνο το βράδυ μετά τις 8μ.μ. στα πλαίσια της οικονομίας. Λόγω των αντιδράσεων, η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε.

Τώρα, παράνομα  έστειλε γιατρό να ελέγξει την αδιαμφισβήτητη ασθένεια από κορονωϊό τριών αναισθησιολόγων, οι οποίοι έκαναν τεστ που βγήκε θετικό  και το  δήλωσαν στον  ΕΟΔΥ. «Αποφάσισε να κάνει τον ελεγκτή σε υγειονομικούς που με αυτοθυσία κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία στη διάρκεια της πανδημίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο πιστώνονται  στους εργαζόμενους και όχι  στον διοικτή που τα έκανε θάλασσα. Πάραυτα θα πρέπει να απομακρυνθεί» καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Παραβίαση καθήκοντος

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, με την ενέργειά του να ελέγξει του αναισθησιολόγους, παραβίασε τα καθήκοντά του, καθώς αμφισβήτησε τις θετικές ενδείξεις της ψηφιακής πλατφόρμας COVID-19. Πάντως και οι επαναληπτικοί έλεγχοι βγήκαν θετικοί, εκθέτοντας τον διοικητή. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πλεύρης τον καλύπτει

Σε κοινή του δήλωση, οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλουν τον Θάνο Πλεύρη. «Η δημοσίευση (12/1/2022) στο ΦΕΚ της παράτασης της θητείας του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκη, καθιστά τον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη απολύτως συνυπεύθυνο και πολιτικά υπόλογο για την αυθαίρετη, αυταρχική και άκρως προσβλητική για τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή» σημειώνουν οι Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης.

Επίσης, τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν τοποθετηθεί κατά του Γιώργου Χαλκιαδάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL