Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Ελλείψεις φαρμάκων / Κυρώσεις σε όσους δεν δηλώσουν τα αποθέματά τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελλείψεις φαρμάκων / Κυρώσεις σε όσους δεν δηλώσουν τα αποθέματά τους

Φάρμακα - φαρμακείο
Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους, καθώς πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, οι φαρμακαποθήκες θα βρεθούν αντιμέτωπες -εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις- με άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στις εξαγωγές φαρμάκων, οι οποίες ευθύνονται κυρίως για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ράφια των φαρμακείων. Προς το παρόν, ο υπουργός Υγείας έχει προχωρήσει σε απαγόρευση εξαγωγών σε συγκεκριμένα σκευάσματα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να λύσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο απροχώρητο οι ελλείψεις

Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη χώρα έχουν λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις, καθώς αυτή τη στιγμή λείπουν περισσότερα από 400 βασικά φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.ά. Μάλιστα, όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο διότι η βιομηχανία με το υπουργείο και την κυβέρνηση παίζουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL