Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Γρεβενά / Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των νεκρών και στοιχείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γρεβενά / Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των νεκρών και στοιχείων

ΓΡΕΒΕΝΑ

Ξεκίνησε χθες το μακάβριο έργο της ανεύρεσης των τριών νεκρών  από την ισχυρότατη έκρηξη που ισοπέδωσε τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ, στην περιοχή Ιτέα των Γρεβενών, ενώ την ίδια ώρα συγκεντρώνονται και όποια στοιχεία μπορούν να φωτίσουν τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τον χημικό μηχανικό του εργοστασίου Ι. Φλώρο, οι δύο από τους τρεις εργαζόμενους που έχασαν με δραματικό τρόπο τη ζωή τους ήταν σημαντικά στελέχη της εταιρείας. Όπως είπε, ο ένας ήταν ο μηχανικός και υπεύθυνος για τη συντήρηση των μηχανημάτων και ο δεύτερος ήταν υπεύθυνος παραγωγής και διακίνησης. Ο ίδιος την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στον δρόμο προς τη δουλειά και, όπως είπε, αν η έκρηξη γινόταν μισή ώρα αργότερα, οι εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας «θα είχαμε όλοι την ίδια τύχη». Οι εργαζόμενοι φέρονται συγκλονισμένοι από το δυστύχημα και τον χαμό των τριών συναδέλφων τους και προσπαθούν να μαντέψουν τι μπορεί να έφταιξε, τι δεν πήγε καλά και έγινε ό,τι έγινε.

Εξετάζονται όλα τα σενάρια

Η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, όπως έγραψε και χθες η ΑΥΓΗ, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και αυτό διότι, όπως δήλωσε χθες και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, «τα κλιμάκια προσπαθούν να βγάλουν το πόρισμα, αλλά είναι δύσκολο γιατί δεν έχει μείνει τίποτε» από τη μονάδα παραγωγής. Με απόφαση του εισαγγελέα, η έρευνα έχει ανατεθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, που ουσιαστικά θα έχει συντονιστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο πριν την έκρηξη να εκδηλώθηκε κάποια εστία φωτιάς και έτσι να φτάσαμε στην ισχυρή έκρηξη. Τα κλιμάκια πυροτεχνουργών από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία που βρίσκονται στο σημείο αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο της συγκέντρωσης στοιχείων μέχρι και αύριο, ενώ για τα αίτια της έκρηξης εξετάζονται όλα τα σενάρια, από το ανθρώπινο λάθος ώς τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL