Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Έως και -15 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο την Κυριακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Έως και -15 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο την Κυριακή

χιόνι κρύο καιρός
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Θερμοκρασίες Σκανδιναβίας αναμένεται να ζήσουμε στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα δείξει το δόντια της με δριμύ ψύχος και χιόνια στις περισσότερες περιοχές. 

Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεθαύριο Κυριακή σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών το θερμόμετρο θα δείξει -6 και -8 βαθμούς, ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά ο υδράργυρος θα πέσει στους -15 βαθμοί Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά, όπως αναφέρει στην πρόγνωση 3-7 ημερών η ΕΜΥ, την Κυριακή στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, οι οποίες στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 06 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές
ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

Τη Δευτέρα, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα βροχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας ολικός.

Την Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικές βροχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όμως τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και κατά τόπους στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα ολικός.

Η κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί από την Τετάρτη, οπότε στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Κατά τόπους ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και νότια, προβλέπεται την Πέμπτη, αλλά και πάλι θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.  Οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενείς και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL