Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C25.2°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C24.8°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C25.5°C
2 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C23.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.6°C
0 BF 38%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Θα το «στρώσει» στα νησιά του Αιγαίου - Δριμύ ψύχος διαρκείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Θα το «στρώσει» στα νησιά του Αιγαίου - Δριμύ ψύχος διαρκείας

καιρός κρύο χιόνι
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Με κατακόρυφη «βουτιά» 10 βαθμών Κελσίου στη θερμοκρασία από αύριο Σάββατο ξεκινά την επέλασή της στη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.  

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, που είναι σε ισχύ, η κακοκαιρία αφορά στην ουσία δύο διαδοχικά καιρικά συστήματα που θα επηρεάσουν την Ελλάδα, το πρώτο από το Σάββατο και το δεύτερο και πιο ισχυρό από τη Δευτέρα. Χαρακτηριστικά της «Ελπίδας» θα είναι οι πολικές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

ΕΜΥ 21.1.22

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν δύο σενάρια για την εξέλιξή της. Το πρώτο θέλει τις χιονοπτώσεις στο Αιγαίο εκτός από το να επιμένουν, να γίνονται μάλιστα κατά τόπους ακόμα πιο έντονες αλλά και να επηρεάζουν και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας. Το δεύτερο θέλει τις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Δευτέρας να παραμένουν μόνο στο Αιγαίο και κυρίως στα βόρεια τμήματα του και στα ορεινά της Κρήτης 

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/481058333383866

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αύριο Σάββατο με χιονόνερο ή χιόνι σε Μακεδονία και Θράκη θα ξεκινήσει η μέρα. Σταδιακά, χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης χώρας, ενώ μετά το μεσημέρι βαθμιαία ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν στα βόρεια τους 3 με 5 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε Μακεδονία, Θράκη, αλλά και στα κεντρικά, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες στην Εύβοια και το Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη η «Ελπίδα» θα δείξει τα δόντια της με κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα. Βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν και κατά τόπους θα σταματήσουν. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία.

Την Τετάρτη, τέλος, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρόγνωση, μόνο στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και το χιονόνερο. Το θερμόμετρο θα συνεχίσει να δείχνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL