Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη / Ρεκόρ προσελεύσεων στα Επείγοντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη / Ρεκόρ προσελεύσεων στα Επείγοντα

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για Covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ παρατηρείται και πάλι αύξηση εισαγωγών στις «κοβιντοκλινικές», την ώρα που στις ΜΕΘ δεν υπάρχει κενή κλίνη και οι διασωληνώσεις εκτός μονάδων είναι η νέα δυσάρεστη «κανονικότητα» του συστήματος Υγείας.

Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε ακόμη μία εφημερία-θρίλερ στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Και οι 26 κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες, ενώ 8 ασθενείς παρέμειναν διασωληνωμένοι σε άλλους χώρους. Πάνω από 260 άτομα απευθύνθηκαν στα ΤΕΠ για Covid-19, ενώ έγιναν 58 εισαγωγές ασθενών, αριθμός που αναμενόταν να αυξηθεί, καθώς υπήρχαν και 27 ύποπτα περιστατικά που περίμεναν αποτελέσματα για να εισαχθούν είτε στις κλινικές Covid-19 είτε σε άλλες. Από τα 260 άτομα που έσπευσαν στο «Ιπποκράτειο» με συμπτώματα, τα 67 ήταν παιδιά έως 15 ετών, εκ των οποίων τα 8 πήραν εισιτήριο για νοσηλεία, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μόλις 40 ημερών.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, τα ΤΕΠ μπλοκάρουν από πολίτες που απευθύνονται στα νοσοκομεία για να ελεγχθούν με μοριακό τεστ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνος συνωστισμός, ατελείωτες ώρες αναμονής για τους ασθενείς και τεράστια κόπωση και ταλαιπωρία για όλους, ασθενείς και εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να δημιουργηθεί χώρος εκτός ΤΕΠ για τους ελέγχους, ενώ για ακόμη μια φορά καταγγέλλουν πως «δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί το 'τσουνάμι' μολύνσεων με τη μετάλλαξη  Όμικρον».

Αντιδρά ο ΙΣΘ στις επιτάξεις

Παράλληλα, από χθες το πρωί ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι από σήμερα θα πρέπει να εμφανιστούν στα αποδεκατισμένα λόγω τεράστιων ελλείψεων προσωπικού νοσοκομεία που δοκιμάζονται και από τη νόσηση γιατρών και νοσηλευτών εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης  Όμικρον.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η όλη διαδικασία και χαρακτηρίζει «αποσπασματικό» και εντέλει αναποτελεσματικό το μέτρο.

«Η πίεση στο ΕΣΥ εξαιτίας της πανδημίας εδώ και δύο χρόνια είναι δεδομένη και η ανάγκη στήριξης του προσωπικού του ΕΣΥ αναγκαία. Η λήψη όμως αποσπασματικών μέτρων, που κατά το παρελθόν δεν έχουν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, πρέπει να επανεξεταστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΘ. Προβάλλει το πάγιο αίτημά του για ενίσχυση του ΕΣΥ με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αντιπροτείνει, μεταξύ άλλων, αντί της επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, να εκδοθούν άμεσα όλα τα ΦΕΚ διορισμών κρίσεων γιατρών ΕΣΥ που έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα στην Πνευμονολογική Κλινική του «Ιπποκράτειου», καθώς και την άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων των γιατρών που απασχολούνταν εθελοντικά στο ΕΣΥ και των οποίων η σύμβαση διακόπηκε στις 31.12.2021.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL