Live τώρα    
Καιρός / Έρχεται βαρυχειμωνιά με κρύο, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Έρχεται βαρυχειμωνιά με κρύο, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

καιρός κρύο
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τέλος από σήμερα οι ανοιξιάτικες ημέρες. Κακοκαιρία διαρκείας αναμένεται στη χώρα μας από απόψε, με τον χειμώνα να επιστρέφει δριμύτερος, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυρούς ανέμους.

Για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα, που πιθανότατα θα διαρκέσει πολλές ημέρες και θα είναι πιο ισχυρό, κάνει λόγο στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μάλιστα, δεν απέκλεισε από τις 13 Ιανουαρίου και μετά να χιονίσει ακόμη και στην Αττική, σε χαμηλά υψόμετρα.

 

Την κακοκαιρία φέρνει το φαινόμενο «Ωμέγα Εμποδιστής», όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook. 

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/4646804082054383

«Στην ουσία πρόκειται για μία έξαρση του ατμοσφαιρικού βουνού των Αζορών (Αζορικός αντικυκλώνας) ο οποίος με την ανύψωσή του σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη θα προσπαθήσει να εμποδίσει την από δυσμάς προς ανατολάς κίνηση των κακοκαιριών προερχόμενες από τον βόρειο Ατλαντικό οι οποίες στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό κινούνται πιο βόρεια και στην συνέχεια ολισθαίνουν στα ανατολικά κράσπεδα αυτού φτάνοντας μέχρι και την περιοχή μας παρασύροντας ταυτόχρονα στο διάβα τους και πολικές αέριες μάζες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σταδιακά από σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo.gr, με νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές που σταδιακά από το μεσημέρι θα ενταθούν. 

Καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου από το μεσημέρι. Χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται από το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 13, στη Θεσσαλία από 3 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 16, στην Ανατολική Στερεά από 4 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην Πελοπόννησο από 4 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα βορείως της Λήμνου θα στραφούν σε ανατολικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0