Live τώρα    
Καιρός / Χιονιάς προ των πυλών - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Χιονιάς προ των πυλών - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά

Χιόνια στην Πεύκη
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ)

Ισχυρό ψυχρό κύμα μας επιφυλάσσει για το κλείσιμό της η εβδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, εδραιώνοντας όπως σημειώνει, για τα καλά το χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο κάνοντάς μας να ψάχνουμε το πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτό και αν θα γιορτάσουμε έτσι και την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στον πρώτο χάρτη που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, απεικονίζονται οι αέριες μάζες, πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία και την ανατολική βορειοανατολική Ευρώπη (αποχρώσεις του μπλε), αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας κι έτσι από την Παρασκευή το βράδυ θα προκαλέσουν νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

https://www.facebook.com/100001745118512/videos/pcb.4561899390544853/1012560132637775

Σε επόμενους χάρτες διακρίνονται με τους χρωματισμούς που αναμένονται φαινόμενα όπως βροχές, καταιγίδες και χιόνια, όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι αυτά.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, βλέπουμε ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει περιοχές που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια. Μέσα στη νύχτα της Παρασκευής - πρωί Σαββάτου θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα βορειοανατολικά τμήματα με χιόνι ακόμη και χαμηλά και βροχές ή καταιγίδες σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές.

https://www.facebook.com/100001745118512/videos/pcb.4561899390544853/433950121725226

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας

Η νέα κακοκαιρία θα χαρακτηρίζεται από πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, από πολύ θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν ακόμη και παγετό.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων όπου οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 8 με 9 μποφόρ γεγονός που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες:

 

Χιονοπτώσεις

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα που ίσως προβληματίσουν. Ίσως προκύψουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει Αθήνα με Λαμία ακόμη όμως και στην Εύβοια αλλά και την κεντρική - ανατολική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά ημιορεινά της Αττικής με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χιονίσει και στα βόρεια τμήματα του νομού σε χαμηλά υψόμετρα.

https://www.facebook.com/100001745118512/videos/pcb.4561899390544853/971027467132646

Μεγάλο όγκο χιονιού δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία σε Πάρνηθα - Κιθαιρώνα - Βίλια. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει προγνωστικά η διάρκεια των φαινομένων στο νομό όπου το καλό σενάριο θέλει να υποχωρούν τα φαινόμενα το πρωί της Κυριακής χωρίς όμως να αποκλείεται να διατηρηθούν τα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Από αυτόν τον παράγοντα θα εξαρτηθεί και η βαρύτητα των ενδεχόμενων προβλημάτων.

Καταιγίδες

Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν το Σαββατοκύριακο πιθανόν και τη Δευτέρα σε τμήματα του ανατολικού και νότιου Αιγαίου που ίσως οδηγήσουν σε πλημμυρικά επεισόδια

https://www.facebook.com/100001745118512/videos/pcb.4561899390544853/229483659236325

Υποχώρηση του κρύου τα Χριστούγεννα

Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν τον καιρό να «μαλακώνει» ως προς το κρύο τα Χριστούγεννα παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να μας επηρεάσουν βροχές και από τα δυτικά. Η έντονη κινητικότητα που αρχίζει να αποκτά η ατμόσφαιρα δυσκολεύει πολύ την επίλυση αυτού του καιρικού γρίφου γι' αυτό και θα χρειαστεί ακόμη υπομονή ως ότου οδηγηθούμε σε μια πιο ασφαλή πρόγνωση.

«Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας. Το χιόνι είναι ένα όμορφο φυσικό φαινόμενο πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την άλλη όμως μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Να είστε όλες και όλοι καλά!» καταλήγει ο μετεωρολόγος στην πρόβλεψη του.

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/4561899390544853

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0