Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Ακόμη έναν «μαύρο» Νοέμβριο έζησε η Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ακόμη έναν «μαύρο» Νοέμβριο έζησε η Θεσσαλονίκη

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ως πιο «μαύρος» από τον περσινό καταγράφεται ο φετινός Νοέμβριος για τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στο σύστημα Υγείας, ενώ η κορύφωση του λεγόμενου τέταρτου κύματος δεν έχει έρθει και γιατροί και ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να εκτιμήσουν αν θα έχουμε κάποια κάμψη στην καμπύλη των νέων μολύνσεων ή νέα εκτόξευση στις μολύνσεις.

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά, και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών επιστημόνων, άφησε τη Θεσσαλονίκη να περάσει ένα ανέμελο εορταστικό τριήμερο στα τέλη Οκτώβριου, δεν έλαβε κάποιο μέτρο ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να ζήσει έναν πιο εφιαλτικό Νοέμβριο από τον περσινό. Κατέγραψε 33.224 νέα κρούσματα μέσα στον περασμένο μήνα, που είναι και μαύρο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, όταν τον Οκτώβριο μετρούσε 13.885. Σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις πέρσι τον Νοέμβριο ναι μεν ήταν όλες οι ΜΕΘ γεμάτες, αλλά δεν υπήρχαν για τόσο μεγάλο διάστημα τόσοι πολλοί ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ στον σκληρό δείκτη των θανάτων η Κεντρική Μακεδονία κρατά τα σκήπτρα.

Φυσικά και πανελλαδικά πέρσι τον Νοέμβριο είχαν καταγραφεί 1.781 θάνατοι και, παρά την εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος, φέτος καταγράφηκαν 2.162 θάνατοι από κορωνοϊό και μάλιστα και πολλών νέων ανθρώπων. Χθες έγινε γνωστό ότι έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η Παρθένα Κουτμερίδου, θυγατέρα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη.  Ήταν μόλις 38 χρόνων, μολύνθηκε ενώ διένυε τον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης της και δεν είχε εμβολιαστεί, ακολουθώντας σύμφωνα με πληροφορίες τη συμβουλή του γιατρού της να το αφήσει για μετά τη γέννα.

Δεν υποχωρούν οι σκληροί δείκτες

Οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης συνεχίζουν να είναι εφιαλτικές. Ξεκινάνε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ υπερπλήρεις και με διασωληνωμένους εκτός Μονάδων και συνεχίζουν με αθρόες προσελεύσεις ασθενών και δεκάδες νέες εισαγωγές ατόμων με κορωνοϊό κάθε ηλικίας.

Στο «Παπαγεωργίου» η τελευταία εφημερία ξεκίνησε με 25 άτομα στις ΜΕΘ και άλλα 15 άτομα διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, ενώ έγιναν 55 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ανάμεσα στις οποίες ένα βρέφος 9 μηνών και δύο παιδιά 6 και 14 χρόνων. Το κακό είναι ότι σε κάθε εφημερία οι νέες εισαγωγές δεν πέφτουν από τις 50 και την ίδια ώρα τα εξιτήρια είναι πολύ λιγότερα. Στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 9 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ στο «Ιπποκράτειο» 13 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε χειρουργεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL