Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Άδωνις Γεωργιάδης / Έπεσε δυο χρόνια έξω στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Έπεσε δυο χρόνια έξω στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό

photo ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Μια από τις χειρότερες επιδόσεις σημειώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν σε ποσοστό 56% αρνητική γνώμη για το έργο του με μόλις το 26% να έχει θετική.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της ΝΔ σημειώνουν ότι δεν τους εκπλήσσει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που διαπιστώνεται για τον υπουργό Ανάπτυξης στη δημοσκόπhση αφού όπως λένε τα λόγια είναι παχιά, τα έργα ισχνά.

Και να που η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα έργα στο Ελληνικό όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης έπεσε έξω στο χρονοδιάγραμμα κατά δυο χρόνια.
Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν ο υπουργός Ανάπτυξης έσκιζε τα ρούχα του ότι εντός του έτους εντός του 2019 θα ξεκινήσουν τα έργα για την επένδυση του Ελληνικού. 

Με συνεχείς συνεντεύξεις του επέμενε ότι όλα θα είναι έτοιμα για να μπουν οι μπουλντόζες.Ενδεικτική είναι η συνέντευξη που είχε δώσει στο site ypodomes στις 16 Ιουλίου 2019:

«Πιστεύω ότι οι ΚΥΑ, που είναι και το πρώτο κρίσιμο βήμα, θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα.

Δημοσιογράφος: Όλα αυτά εντός του έτους;
Ά. Γεωργιάδης: «100% ».

Λίγες ημέρες μετά, στις 22 Ιουλίου του 2019 μιλώντας στη Βουλή επανέλαβε ότι τα κυρίως έργα της ανάπτυξης του Ελληνικού θα ξεκινήσουν εντός του έτους: «Το Ελληνικό θα ξεκινήσει το 2019 παρότι είναι σύνθετο έργο, με την υπογραφή όλων των ΚΥΑ», είχε πει από το βήμα της Βουλής.

Και τον Αύγουστο του 2019 σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμενε ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό» να αρχίσουν τα έργα για την επένδυση στο Ελληνικό στο τέλος του έτους.

Το αφήγημα άρχισε να αλλάζει από τις 2 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάλαβε ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να αρχίσει στο Ελληνικό εντός του έτους και ότι όλα πάνε για το 2020. Μάλιστα, προσπαθούσε να πείσει ότι για το 2020 μιλούσε εξαρχής.

https://youtu.be/ojW3FeUVuGQ

Οι μήνες περνούσαν και αίφνης τον Ιούνιο του 2020 και ενώ φυσικά και τα έργα της ανάπτυξης του Ελληνικού δεν είχαν ξεκινήσει, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριζε ότι θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2020, εννοώντας, όμως, όχι τα κυρίως έργα αλλά τα έργα κατεδάφισης. Για τα κυρίως έργα, γι’ αυτά που συνεπάγονται και την καταβολή της πρώτης δόσης σιγή ισχύος.

Με αυτά και με αυτά, όμως, ούτε οι κατεδαφίσεις είχαν ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020 με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αρχίζει να σφυρίζει αδιάφορα αφού σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αίφνης εμφανίστηκε αναρμόδιος να απαντήσει.

Και κάπως έτσι μπήκαμε στο 2021 και μάλιστα προς το τέλος του έτους όπου πληροφορηθήκαμε ότι στις 25 Ιουνίου του 2021 υπογράφεται η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στην Lamda Development και τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα κυρίως έργα.

Συνοψίζοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνολικά η κυβέρνηση έπεσαν έξω στο χρονοδιάγραμμα για το «άμεσης προτεραιότητας έργο της ανάπτυξης του Ελληνικού»  κατά δυο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL