Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Δίκη Χρυσής Αυγής / Μέγα φιάσκο με τον Παππά, ζητούν βοήθεια από την Interpol
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής / Μέγα φιάσκο με τον Παππά, ζητούν βοήθεια από την Interpol

Χρήστος Παππάς
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)

Όχι μόνο έχασαν τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά μέσα από τα χέρια τους, αλλά τώρα φοβούνται μήπως διέφυγε στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, οι ελληνικές Αρχές έστειλαν αίτημα αναζήτησης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής - ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή - στην Interpol.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός πως εδώ και μέρες η αστυνομία διατεινόταν ότι έχει καταστρώσει σχέδιο και επιτηρεί όλους τους χρυσαυγίτες προκειμένου με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να γίνουν άμεσα συλλήψεις, της διέφυγε ένας από τον σκληρό πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς.

Είχε προηγηθεί το φιάσκο με τον Γιάννη Λαγό, καθώς όπως είχε αποκαλύψει η «Αυγή», τα έγγραφα που απέστειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αεροπορικές υπηρεσίες, με τα οποία ζητούσε να εμποδιστεί η έξοδος από τη χώρα -μεταξύ άλλων- του ναζί ευρωβουλευτή, μία μέρα αφότου αυτός είχε φύγει για τις Βρυξέλλες. Η αποστολή είχε γίνει μία εβδομάδα μετά την καταδικαστική απόφαση και συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ είναι οικτρά εκτεθειμένοι με την εξέλιξη, καθώς έχουν γίνει διεθνώς ρεζίλι,  Το απολύτως εκτεθειμένο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση, η οποία ήταν όχι μόνο προκλητική και παραληρηματική, αλλά προσπαθούσε να κάνει και το μαύρο - άσπρο.

Η φυγή Παππά προκάλεσε πανικό και στη ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της υπό το μανδύα του «παρατηρητηρίου fake news» καταφέρε να μπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Στάζι.

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν. Πώς κατάφερε ο Χρήστος Παππάς να διαφύγει κάτω από τη μύτη της αστυνομίας; Ποιο ήταν τελικά το επιχειρησιακό σχέδιο; Είχε ο φυγόδικος νεοναζί βοήθεια «από μέσα»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL