Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.1°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C18.4°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.0°C19.9°C
1 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.4°C17.8°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.7°C16.2°C
2 BF 55%
Κορωνοϊός / Ευθύνη του κράτους ότι στοιβάζονται πολίτες στα μέσα μεταφοράς και δεν υλοποιούνται μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ευθύνη του κράτους ότι στοιβάζονται πολίτες στα μέσα μεταφοράς και δεν υλοποιούνται μέτρα

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ`
ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η κα Γληνού προειδοποίησε για «ανεξέλεγκτη κατάσταση» σε συνδυασμό με την αδυναμία αξιολόγησης των στοιχείων, όπως δημοσιοποιούνται από τον ΕΟΔΥ. Μιλώντας στον Alpha 98,9, σημείωσε ότι τα κρούσματα που ανακοινώνονται έχουν διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα και την Τετάρτη τα 24.000 τεστ και τα πάνω από 800 κρούσματα έφεραν τον δείκτη στο 3,4. «Όταν πλησιάζει δείκτης στο 4 τότε είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα», προειδοποίησε, αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτά τα τεστ αφορούν -και σε ποιο ποσοστό- τον γενικό πληθυσμό ή περιπτώσεις που θεωρούνται «ύποπτες» ώστε να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Υπογράμμισε εξάλλου την ευθύνη της Πολιτείας στην διάδοση του κορωνοϊού στον πληθυσμό ειδικά των αστικών περιοχών, μέσω του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Πρέπει να γίνει η εφαρμογή των μέτρων εφαρμόσιμη. Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα», τόνισε η κα Γληνού.

Τόνισε επίσης το πόσο σημαντικό είναι τα τεστ να είναι διαθέσιμα σε όσους τα χρειάζονται, χωρίς κόστος μέσω συνταγογράφησης, όπως για τις οικογένειες που πρέπει να ελέγξουν παιδί με ύποπτα συμπτώματα πριν επιστρέψει στο σχολείο, τους μετανάστες και πρόσφυγες που φοβούνται μην χάσουν τη δουλειά τους ή ακόμη και την δυνατότητα να παραμείνουν στην Ελλάδα αν εντοπιστούν θετικοί, τους χαμηλόμισθους που δεν μπορούν να χάσουν μεροκάματα όταν δεν ενισχύονται από την Πολιτεία για να παραμείνουν σε καραντίνα. Σε κάθε περίπτωση, «πρώτα από όλα είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας παντού», επανέλαβε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL