Live τώρα    
Τετράωρη στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τετράωρη στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

Σε τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ειδικότερα, όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών στην ανακοίνωσή του, οι οφειλόμενες αμοιβές για νυχτερινά-αργίες αφορούν το δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014, τον Δεκέμβριο του 2015, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016, καθώς και τα εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.

«Επειδή έως τώρα κάθε προσπάθεια του σωματείου για συνάντηση με τη διοίκηση, ώστε να επιλυθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες, έχει αποβεί άκαρπη, καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση», τονίζει το σωματείο εργαζομένων.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 13.00.

Όλα τα αιτήματα των εργαζομένων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας - Πρόνοιας - ΕΚΑΒ.

Επίσης, ζητούν την καταβολή και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς περικοπές, την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρων και επιπλέον ασθενοφόρα οχήματα. Τέλος, την απόσυρση της απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία».

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0