Ξεπερνά τους 200 τόνους η υλική βοήθεια που έχει σταλεί στο κέντρο logistics, που έχει στήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Logistics (07/03/2016) έχουν παραδοθεί στα έξι κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων Αττικής, σε Σχιστό, Λαύριο, Ν. Μάκρη, Μαλακάσα, Ελληνικό και Πειραιά, δεκαέξι (16) φορτηγά με μέση χωρητικότητα έξι τόνων ανά φορτίο, με διάφορα υλικά πρώτης ανάγκης. Σημειώνεται ότι έχουν προσφερθεί είδη πρώτης ανάγκης από τους δήμους Ν. Ιωνίας, Καισαριανής, Αγ. Δημητρίου, Περιστερίου, Χαλανδρίου, Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Αιγάλεω, Γέρακα, Παλλήνης, Αγ. Παρασκευής, Μοσχάτου - Ταύρου, Ηλιούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, όπως και από πλήθος συμπολιτών, οργανισμών και εταιρειών.
"Πλήθος δήμων μας έχουν ενημερώσει ότι πραγματοποιεί συντονισμένες δράσεις για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και τις επόμενες ημέρες θα μας ενημερώσουν για την ημέρα που θα παραδώσουν τα είδη στο κέντρο logistics", σχολιάζει στην "Α" ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Χρήστος Καπάταης, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής. Χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, "συγκινητική" την ανταπόκριση του κόσμου, σημειώνει πως "οι δήμοι οι οποίοι έχουν μέχρι στιγμής αποστείλει είδη στο κέντρο logistics συνεχίζουν τις δράσεις τους και το επόμενο διάστημα θα μας αποστείλουν κι άλλη βοήθεια".
Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου την περασμένη Τετάρτη είχε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Αθήνας με κρατικούς και κοινωνικούς φορείς που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών Υγείας και με ΜΚΟ.
ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ