Υπό την απειλή της φημολογούμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της υποψηφιότητας Γιουνκέρ για την προεδρία της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επιβεβαίωσε τη διάθεσή της να βρεθεί "η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία".
Συγκεκριμένα είπε η Άγγελα Μέρκελ «μια Βρετανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι, αυτό δεν με αφήνει αδιάφορη», εκφράζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος με το Λονδίνο, τα παραπάνω ειπώθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ηγέτη της Γεωργίας Ηρακλή Γκαριμπασβίλι.
Η Γερμανίδα καγκελάριος ωστόσο επανέλαβε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γιούνκερ, όμως επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να αναζητηθεί «η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία» για το θέμα και γι' αυτό πρέπει να περάσει λίγος καιρός.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θέση της Βρετανίας είναι στην Ε.Ε.», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μεγάλη Βρετανία «κερδίζει πολλά (από την Ε.Ε.), αλλά έχει επίσης πολλά να προσφέρει στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο κ. Κάμερον φέρεται να είπε στην κ. Μέρκελ ότι η επιλογή του κ. Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιούσε σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που θα έπρεπε να επισπευσθεί το δημοψήφισμα για την έξοδο (της Βρετανίας) από την ΕΕ».