Την έντονη αντίδραση της ευρωβουλευτή των Πρασίνων Saskia Bricmont προκάλεσε η απροθυμία των Ελλήνων αξιωματούχων που έχουν κληθεί ενώπιον της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου να δώσουν απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.
«Αποκρουστικές οι απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές που συνεχίζουν να αρνούνται τις καταγγελίες παράνομης κατασκοπείας και να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις αποκαλύψεις του Τύπου» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η Saskia Bricmont. «Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» υπογράμμισε.
Appalling replies from Greek authorities who keep on denying illegal spying allegations and putting press revelations into doubt, this is extremely concerning for fundamental rights and rule of law in Greece #PEGA #Predator pic.twitter.com/B5onZqBIso
— Saskia Bricmont 🇪🇺 (@saskiabricmont) September 8, 2022
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ίδια η πρόεδρος της PEGA Sophie in ‘t Veld είχε σχολιάσει καυστικά στο Twitter ότι η επίκληση «απορρήτου» από τους Έλληνες αξιωματούχους στην Ευρωβουλή θυμίζει κωμικό σκετς.
