Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Αλέξης Τσίπρας / Με το πρόστιμο 100 ευρώ, όσοι έχουν, εξαγοράζουν την άρνηση στον εμβολιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Τσίπρας / Με το πρόστιμο 100 ευρώ, όσοι έχουν, εξαγοράζουν την άρνηση στον εμβολιασμό

Αλέξης Τσίπρας
(SCREENSHOT/YOUTUBE.COM)

Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη πανδημία και στην ακρίβεια εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Flash Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της αυριανής περιοδείας του στην Κοζάνη.

«Με το πρόστιμο 100 ευρώ, όσοι έχουν, εξαγοράζουν την άρνηση στον εμβολιασμό. Η υποχρεωτικότητα Μητσοτάκη συνιστά σαμποτάζ στην ανάγκη εμβολιασμού» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Ο κ. Μητσοτάκης κοιτάζει ως τροχονόμος την έκρηξη της ακρίβειας, σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

https://youtu.be/8NBkeOAt6PI

Για γέλια και για κλάματα η κυβέρνηση

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε για γέλια και κλάματα τον επιχείρημα της κυβέρνησης «τι άλλο να κάνουμε» με αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους αρνηθούν.

«Τώρα δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα, αλλά δεν μπορώ να μη γελάσω όταν ακούω αυτό το επιχείρημα, τι άλλο να κάναμε, όταν έχουμε δυο χρόνια. Δυο χρόνια. Δεν έγινε προχθές η πανδημία. Δυο χρόνια και δεν έχουν ουσιαστικά στηρίξει με μόνιμο προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουν αφήσει τους συμπολίτες μας να πεθαίνουν αβοήθητοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «είμαστε η χώρα στην Ευρώπη, στη Δυτική Ευρώπη, συγκρινόμαστε μονάχα με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε αναλογία πληθυσμού. Αρνητικές πρωτιές. Αυτό δεν ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποτραπεί. Δυο χρόνια είχε για να προετοιμαστεί. Και φωνάζαμε διαρκώς αυτά τα δυο χρόνια: ενίσχυσε, στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα που μιλάμε το ΕΣΥ έχει 9.000 λιγότερους υγειονομικούς εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από ό,τι είχε όταν το παραδώσαμε εμείς και δεν είχαμε πανδημία. Αυτά είναι εγκληματικές ευθύνες».

Τα μπρος πίσω της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το μεγαλύτερο έλλειμμα, αυτό της εμπιστοσύνης. «Εδώ υπάρχει μια πανδημία επίσης κρίσης εμπιστοσύνης. Έχουμε αρνητές στον εμβολιασμό. Έχουμε αρνητές στην απογραφή. Έχουμε μια γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης, την οποία την επιτείνει η αλλοπρόσαλλη κατ’ εμέ απόφασή του να προχωρήσει σε μια διαδικασία ποινών, εξοντωτικών ποινών, τιμωρητική διαδικασία, στους άνω των 60».

Όπως υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν από 20 μέρες στην τηλεοπτική του συνέντευξη ουσιαστικά έβγαινε και υπερασπιζόταν με πάθος την αντίληψη, την άποψη, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορούν και δεν έχουν δικαίωμα να υποχρεώσουν κανέναν να εμβολιαστεί.

Ο υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, σε πρόσφατες επίσης τηλεοπτικές του δηλώσεις μίλησε για αντισυνταγματικότητα σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μάλιστα και με μια ρητορική η οποία ήταν ιδιαίτερα, θα έλεγε κανείς, οξεία. Έλεγε ότι δεν θα κυνηγάμε τους ανθρώπους με τη σύριγγα στο χέρι. Οι ίδιοι άνθρωποι τα λέγανε αυτά.

Όταν εμείς τους ζητάγαμε να εφαρμόσουν πιο αυστηρά μέτρα σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματικές και πιο συγκεκριμένα τους ζητάγαμε να έρθουν σε σύγκρουση, να πάρουν πολιτικό κόστος απέναντι σε έναν πυρήνα, θα έλεγε κανείς, δεν θέλω να αναφερθώ προφανώς σε όλους τους θρησκευόμενους συμπολίτες μας, αλλά για να προστατεύσουν τους θρησκευόμενους να κάνουν υποχρεωτικό rapid test στην είσοδο των ναών, ήταν αντίθετοι. Όταν τους λέγαμε δώστε, επιβάλλετε αυτοί οι οποίοι κάνουν τους ελέγχους, οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους στους πολίτες -γιατί είναι ανήθικο εγώ να σε ελέγχω αν έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού και εγώ να μην είμαι εμβολιασμένος. Και εκεί ήταν αντίθετοι.

Και ξαφνικά, από εκεί που ήταν στο άσπρο, πήγανε στο μαύρο, λες και δεν  υπάρχουν άλλες αποχρώσεις, και πάνε σε μια λογική καθολικής υποχρεωτικότητας στους άνω των 60».

Εκβιασμός που αφορά τους αδύναμους οικονομικά

«Και ρωτώ: για τους κάτω των 60, δηλαδή; Δεν μας ενδιαφέρει; Τι μήνυμα δίνουμε σε αυτόν ο οποίος είναι 58 χρονών, 59 ετών και ο οποίος σκεφτόταν να εμβολιαστεί, είχε τις επιφυλάξεις του, τώρα βγαίνει αυτή η απόφαση που αφορά την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60. Τον χάσαμε αυτόν. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον πείσουμε ποτέ να πάει να εμβολιαστεί. Για τους άνω των 60 είναι η υποχρεωτικότητα; Ή είναι η δυνατότητα με βάση την οικονομική δυνατότητα του καθενός, την οικονομική κατάσταση του καθενός να εξαγοράσει το δικαίωμα στην άρνηση;

Διότι ένας εύπορος οικονομικά άνω των 60, ο οποίος έχει ένα εισόδημα 2.000, 3.000, 4.000 ευρώ το μήνα, προφανώς θα του είναι πιο εύκολο να δώσει 100  ευρώ το μήνα και να ασκήσει το δικαίωμά του στην άρνηση, βάζοντας στο ρίσκο προφανώς την  υγεία του, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα σύγκρουσης. Η πεποίθησή του απέναντι στο ρίσκο να νοσήσει».

«Ο φτωχός όμως ηλικιωμένος», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο φτωχός συνταξιούχος ο οποίος παίρνει μια σύνταξη 380 €, ή 400 ευρώ, την εθνική σύνταξη, ή παίρνει μια σύνταξη 600 ευρώ, να πω εγώ, το να δώσει 100 ευρώ το μήνα είναι απαγορευτικό. Άρα, εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιλογή που, όπως χαρακτήρισα και χθες, στην πραγματικότητα είναι σαμποτάζ στην προσπάθεια της πειθούς, στην προσπάθεια του να πείσουμε την ελληνική κοινωνία για την αξία του εμβολιασμού. Διότι ο εμβολιασμός είναι πηγή ζωής, αλλά δεν μπορεί να είναι ένα μέτρο επιβολής με έναν εκβιασμό που αφορά τους αδύναμους οικονομικά και ταυτόχρονα είναι και μια απόφαση η οποία έχει πολύ σοβαρά συνταγματικού χαρακτήρα κωλύματα. Δεν το λέω εγώ, δεν είμαι συνταγματολόγος. Το λέει η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων γύρω μας. Και εκτιμώ ότι δεν θα έχει και το αποτέλεσμα το οποίο θα θέλαμε να έχει».

Απόλυτο μείγμα κοινωνικής διάλυσης

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα να εμβολιαστούν οι περίπου 600.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής «αλλά και οι πολλές άλλες χιλιάδες κάτω των 60, γιατί δεν νοσεί κανείς μόνο άνω των 60. Αυτός ο διαχωρισμός είναι τεχνητός διαχωρισμός. Μακάρι να εμβολιαστούν αύριο το πρωί.

Αλλά πολύ φοβάμαι, επαναλαμβάνω, ότι θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, θα αναζωπυρωθεί, για να είμαι πιο ακριβής, ένα ρεύμα αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας. Θα οχυρωθούν πίσω από την άρνηση όσοι οι ίδιοι έχουν αποφασίσει την άρνηση και θα δημιουργηθεί μέσα στην ελληνική κοινωνία ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, διχασμού τόσο ανάμεσα στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους, όσο ανάμεσα στους γηραιότερους και στους νεότερους. Πράγμα το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι η απόλυτη συνταγή, το απόλυτο κοκτέιλ, το απόλυτο μείγμα της κοινωνικής διάλυσης. Διότι όταν δεν έχεις κοινωνική συνοχή και εμπιστοσύνη, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα κίνδυνο, φυσιολογικό κίνδυνο για την κοινωνία, όπως αυτός της πανδημίας».

Η κυβέρνηση κοστολογεί ανθρώπινες ζωές

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόνισε ότι η κυβέρνηση κοστολογεί ανθρώπινες ζωές. «Να σας πω μόνο ότι στον προϋπολογισμό του 2022, εν μέσω αυτής της πανδημικής κρίσης, προϋπολογίζει 800 εκατομμύρια λιγότερα για την δημόσια υγεία. Δηλαδή μειώνει τις δαπάνες. Και είναι σαφές ότι εάν είχαμε προσλήψεις μόνιμων γιατρών αλλά και περισσότερες κλίνες, ανάπτυξη περισσότερων κλινών και μονάδων εντατικής θεραπείας, σίγουρα θα είχαμε καλύτερα ποσοστά σε σχέση με την θνητότητα των συμπολιτών μας που μπαίνουν στις ΜΕΘ και καταλήγουν είτε εντός, είτε εκτός των ΜΕΘ στα νοσοκομεία μας. Είναι προφανές αυτό. Αντιμετωπίζει λοιπόν με μια ακραία λογιστική αντίληψη την ανθρώπινη ζωή».

Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζει αδιάφορα ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ακόμα και εάν αύριο το πρωί είχαμε καταφέρει να πείσουμε και να εμβολιάσουμε το 100% των πολιτών μας, «τους επόμενους δυο μήνες το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι προδιαγεγραμμένο -διότι τα αντισώματα ακόμα και εάν αύριο το πρωί εμβολιαστούν όλοι, θέλει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών για να συγκροτηθούν- θα έχουμε, δυστυχώς, μια οξεία επιβάρυνση του συστήματος υγείας με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες και την πορεία της πανδημίας. Που σημαίνει ότι θα φτάσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με τα νοσοκομεία μας υπό πλήρη κατάρρευση. Οι 148 που είναι σήμερα ενδεχομένως να γίνουν 200 ή και παραπάνω που είναι εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν. Οι θάνατοι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 100 ημερησίως».

«Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα ο πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν να είναι προστατευμένος πίσω από αυτούς τους επικοινωνιακούς αερόσακους με τα εκατομμύρια που μοιράζει δεξιά και αριστερά σε sites και σε μέσα ενημέρωσης, και αυτή την τραγωδία, που σήμερα βιώνει η ελληνική κοινωνία, ο ίδιος να λέει είτε ότι ελέγχεται η πανδημία, είτε ότι δεν κατάρρευσε το ΕΣΥ, ή ότι φταίει ο πολίτης που δεν εμβολιάζεται και ο άνω των 60 τον οποίο θα τον κυνηγήσω με πρόστιμα.

Πρέπει αύριο το πρωί να υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία μένουν καθαρά. Δεν λερώνουν τα χέρια τους με covid περιστατικά. Πρέπει όσες μονάδες εντατικής θεραπείας διαθέσιμες έχουν τα ιδιωτικά -είμαστε σε πόλεμο και άρα πρέπει να επιτάξουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις. Όσες μονάδες και κλίνες εντατικής θεραπείας έχουν προσβάσιμες και διαθέσιμες, να τις διαθέσουν στο σύστημα. Αύριο το πρωί με διαδικασίες fast track να γίνει, όπως έγινε πέρσι για 200 μόνο δυστυχώς γιατρούς για τις ΜΕΘ, να γίνουν προσλήψεις παθολόγων, πνευμονολόγων, γενικών ιατρών, όσων αναισθησιολόγων υπάρχουν. Είναι στις λίστες» ξεκαθάρισε.

Η κυβέρνηση άφησε το «Δ» από τη ΔΕΗ

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να διαλύσει τη ΔΕΗ, Να βγάλει το «Δ» από τη ΔΕΗ και να αφήσει απροστάτευτους όλους τους καταναλωτές με υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια. «Διότι εκεί όπου η ΔΕΗ έπαιζε έναν ρόλο ουσιαστικά συγκράτησης των τιμών, έναν ρόλο στήριξης της κοινωνικής συνοχής και δούλευε για την κοινή ωφέλεια, σήμερα παίζει ένα ρόλο ανταγωνισμού με τους ιδιώτες παρόχους για το ποιος θα έχει τις υψηλότερες χρεώσεις στο ρεύμα. Και βλέπουμε πραγματικά ένα φαινόμενο το οποίο θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι εύκολα εξηγήσιμο. Δηλαδή δεν μπορεί η Ελλάδα η οποία είναι μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα να είναι πρωταθλήτρια στην τιμή πώλησης χονδρικής του ρεύματος, για μήνες τώρα, έχει τις υψηλότερες τιμές σε όλη την Ευρώπη.

Και φοβάμαι ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα δουν υπέρογκες αυξήσεις και τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη και τον Φλεβάρη στους λογαριασμούς ρεύματος. Αυξήσεις που θα βγάλουν δυστυχώς εκτός προϋπολογισμού τη μέση οικογένεια. Γιατί προφανώς και οι αυξήσεις αυτές δεν έχουν αναλογικότητα. Αν κάποιος έχει πολύ μεγάλα εισοδήματα μπορεί να ανταπεξέλθει, αν κάποιος όμως βρίσκεται στο μέσο όρο θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας. Την τρίτη εβδομάδα του μήνα να μην υπάρχει υπόλοιπο στα οικονομικά αποθέματα της οικογένειας για να βγει ο μήνας.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα πρέπει να παρθούν μέτρα. Δεν μπορεί να κοιτάει ως τροχονόμος ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση».

Ούτε για «ζήτω» δεν φτάνουν τα μέτρα

Ο Αλέξης Τσίπας επισήμανε ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω». «Είναι μέτρα τα οποία και εδώ με αποσπασματικότητα, με προχειρότητα, με ερασιτεχνισμό. Όταν του λέγαμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «έρχεται ένα κύμα ακρίβειας που δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσει κανείς», βγήκε και ανακοίνωσε 9 ευρώ στη μεγαβατώρα και gigabytes για τους νέους, λες και οι νέοι θέλουν χάντρες και καθρεφτάκια.

Και προφανώς ανακάλυψε και ο ίδιος, 20 μέρες μετά, ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα και τα 9 τα έκανε 18, το 18 το έχει κάνει 30. Αλλά όταν οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 150, των 200 και των 300 ευρώ, και μιλάω για μέσες αυξήσεις τώρα ή και για μικρές, μικρομεσαίες αυξήσεις στους λογαριασμούς, τα 20 και τα 30 ευρώ δεν σου κάνουν καμία διαφορά.

Και βρίσκεται αυτή τη στιγμή, πιστεύω, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, και ιδίως των επαγγελματιών, σε απόγνωση, λαμβάνοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εμείς τους είπαμε και λέμε και σήμερα, πρώτα απ' όλα, κρίσιμο ζήτημα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός λόγω των μνημονίων είναι χαμηλότερος από ό,τι ήταν το 2009 και είναι από τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκρινόμαστε μόνο με χώρες του ανατολικού μπλοκ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ευρωπαϊκές κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη την περίοδο της κρίσης αύξησαν τον κατώτατο μισθό. Δεν μιλώ μονάχα για την Πορτογαλία και την Ισπανία. Να μιλήσουμε ακόμη και για τη Γερμανία που η εκλογή Σολτς σημαίνει μια αύξηση πάνω από 20% στο κατώτατο ημερομίσθιο.

Και βεβαίως κρίσιμο θέμα για μας είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για όσο διαρκεί η κρίση στα κατώτερα δυνατά επίπεδα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να δοθεί μια ανάσα, ουσιαστική ανάσα στα νοικοκυριά και στους επαγγελματίες. Και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σημαίνει φτηνότερη βενζίνη για τον κάθε πολίτη που γεμίζει το ρεζερβουάρ».

Συνέδριο ανανέωσης

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και στις περιοδείες που ο ίδιος κάνει.

«Νομίζω ότι είναι εκπεφρασμένος ο στόχος και τον έχουμε διακηρύξει. Μας δυσκόλεψε λίγο η πανδημία, είναι αλήθεια. Διότι σε μια περίοδο που -εμείς δεν είμαστε κι ένα κόμμα που έχουμε στήριξη συμφερόντων και δεν είμαστε κόμμα διαπλοκής με οικονομικά ή και εκδοτικά συμφέροντα, άρα ο πολιτικός μας λόγος επικοινωνείται στους πολίτες μέσα από εκδηλώσεις, με την άμεση επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο θα έλεγε κανείς. Στερηθήκαμε αυτή τη δυνατότητα με τα διαρκή lock down, με έναν κόσμο που είναι λογικό, όταν φοβάται για την υγεία του, να μην είναι εύκολο να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Τώρα νομίζω σιγά σιγά είχαμε τη δυνατότητα να ξαναπιάσουμε το νήμα. Οι εκδηλώσεις μας τώρα γίνονται με ασφάλεια, παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν δια ζώσης να παρακολουθήσουν. Οι άλλοι συμπολίτες μας από το διαδίκτυο ή από όποια μέσα ενημέρωσης τοπικά μας κάνουν την τιμή να αναμεταδώσουν την εκδήλωσή μας. Εντούτοις, έχουμε ξαναπιάσει αυτό το νήμα της επαφής με τους πολίτες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Εγώ βρίσκομαι κάθε εβδομάδα σε μια περιοδεία έξω από την Αθήνα, επισκέπτομαι όλες τις πρωτεύουσες Περιφερειών αυτό το διάστημα σε ανοιχτές εκδηλώσεις. Προσπαθώ να πιάσω τον παλμό της κοινωνίας και των πολιτών. Και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα το οποίο πραγματοποιεί ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο βεβαίως πρέπει να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του, που θα εκλέξει τα όργανά του, θα καθορίσει τον προγραμματισμό του και πιστεύω ότι θα προχωρήσει και μια ουσιαστική και βαθιά ανανέωση στελεχών στις καθοδηγητικές θέσεις, χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει ότι θα είναι μια διαδικασία όπου οι παλαιότεροι δεν θα έχουν ρόλο και συνεισφορά στις διεργασίες μας. Είναι μια αναγκαία όμως δημοκρατική διαδικασία που πιστεύω θα μας κάνει πολύ πιο δυνατούς».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL