Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.5°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.1°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.3°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 93%
ΕΝΦΙΑ / Πλημμυροπαθείς έκαψαν εκκαθαριστικά έξω από τη ΔΟΥ Λάρισας – «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΦΙΑ / Πλημμυροπαθείς έκαψαν εκκαθαριστικά έξω από τη ΔΟΥ Λάρισας – «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει»

Άνθρωποι καίνε χαρτιά
larissanet.gr

Ξεχειλίζει η οργή στη Λάρισα μετά την αποστολή ειδοποιητηρίων για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς, αναφορικά με κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την προχθεσινή παρέμβαση πλημμυροπαθών κατοίκων της Νέας Σμύρνης Λάρισας και σήμερα πλημμυροπαθείς από τις περιοχές του Αγίου Θώμα, της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ στη Λάρισα και έκαψαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που έλαβαν.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr Επιτροπές Πληγέντων, έχοντας και την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «εμπαιγμό και κοροϊδία», ζητώντας την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ καθώς επίσης και την καταβολή των αποζημιώσεων που επτά μήνες μετά «ακούγονται μόνο ως υποσχέσεις».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννη Σκόκας, δήλωσε ότι το κράτος δεν έχει καταβάλει ακόμα τις αποζημιώσεις, τη στιγμή που οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία.

Ο ίδιος με αφορμή τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία από την κυβέρνηση» προς τους πλημμυροπαθείς.

Η κάτοικος της περιοχής του Αγίου Θωμά, Λίτσα Γούναρη, η οποία επλήγη από τις πλημμύρες δήλωσε ότι «ακόμα δεν έχουμε μπει στα σπίτια μας κι αυτοί που έχουν καταφέρει να επιστρέψουν ζουν με τεράστιες δυσκολίες. Εδώ κι επτά μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά της αποζημίωσης από το κράτος και έρχονται τα χαρτιά από τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μπει στα σπίτια τους και μόλις μπει το κλειδί στην πόρτα θα κληθούν να πληρώσουν για να τα επισκευάσουν, αλλά και λογαριασμούς».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σάλο η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της απάντησε στα δημοσιεύματα που ανέδειξαν το γεγονός ότι πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, διαπίστωσαν ότι αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της α’ δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση, ότι οι εν λόγω πλημμυροπαθείς «μολονότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις» έλαβαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ επειδή «δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή».

larissanet.gr
larissanet.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL