Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.2°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
21.0°C22.0°C
4 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.4°C20.9°C
2 BF 40%
Λάρισα / Πλημμυροπαθείς έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λάρισα / Πλημμυροπαθείς έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ

ΛΑΡΙΣΣΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
(EUROKINISSI)

Μεγάλος θυμός επικρατεί στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Νέας Σμύρνης Λάρισας, που είδαν χθες Δευτέρα, τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ αναρτημένα από την ΑΔΑΕ, σε αντίθεση με την κυβερνητική δέσμευση απαλλαγής τους από το φόρο.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι τους προχώρησαν σε διαμαρτυρία, βάζοντας φωτιά στα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ.

Yπενθυμίζεται ότι μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποστολή των ειδοποιητηρίων ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας που έχασαν τις περιουσίες τους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιχείρησε να αποδώσει την ευθύνη στους ίδιους.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της που απαντά στα δημοσιεύματα που ανέδειξαν το γεγονός ότι πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, διαπίστωσαν ότι αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της α’ δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση σημειώνει ότι οι εν λόγω πλημμυροπαθείς «μολονότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις» έλαβαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ επειδή «δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή».

Το κυβερνητικό αφήγημα κατέρριψε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης καθώς παρουσίασε ντοκουμέντα με πλημμυροπαθείς να έχουν υποβάλλει κανονικά αίτηση απαλλαγής και να έχουν λάβει ειδοποιήσεις πληρωμής ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για μία ακόμη φορά, από την ΑΑΔΕ απάντησαν ότι για το γεγονός πως πλημμυροπαθείς στη Λάρισα έλαβαν ειδοποιήσεις για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, παρά τις περί το αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, επειδή «δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή». Ουδέν ψευδέστερον όμως».

Και συνεχίζει, ο Βασίλης Κόκκαλης, «σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στο γραφείο μου, «μπιλιετάκια» για να πληρώσουν το χαράτσι, έλαβαν και πολίτες οι οποίοι είχαν κάνει όλες τις δέουσες και νόμιμες διαδικασίες μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες. Αδιάψευστος μάρτυρας τα έγγραφα που επισυνάπτουμε στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι πολίτης όχι μόνον είχε υποβάλει την αίτηση, αλλά είχε υπαχθεί και στο καθεστώς καταβολής της κρατικής αρωγής ως πλημμυροπαθής».

«Η λέξη ντροπή όπως είπα χθες είναι πολύ λίγη και μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ είναι ελάχιστη μπροστά στο μέγεθος της εξαπάτησης από το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη. Δείχνει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ζώσα σε ένα παράλληλο σύμπαν» σημειώνει ο Βασίλης Κόκκαλης.

«Την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει από τα προβλήματα και αμφισβητεί ευθέως θεμελιώδεις θεσμούς λόγω της κρατικής συγκάλυψης, ο πρωθυπουργός παριστάνει για μία ακόμη φορά την Μαρία Αντουανέτα. Οι κάλπες όμως πλησιάζουν και το μήνυμα που θα πάρει θα είναι εκκωφαντικό» προσθέτει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL